2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Utaznának, de nincs mivel - „ellehetetlenült a buszközlekedés”

Ellehetetlenült a buszközlekedés Ózdon a helyiek szerint. Év eleje óta a helyi járatokat ritkították. Már 3 ezren kérték a városvezetést, hogy állítsák vissza a korábbi menetrendet. Az önkormányzatnak viszont nincs pénze arra, hogy több millió forinttal támogassa a közösségi közlekedést.

A kórháznál most is sokan vártak a helyi járatra. Az ott állók szinte mindannyian panaszkodnak: január elseje óta sokkal kevesebb busz jár arra, óránként egy, de az egész városban csökkentették a járatokat. Némethék például a vasútállomásra jutnak el nehezen. „Az esti órákban érkezünk. Gyakran késnek a vonatok is, és veszélyes is ezt az 1 kilométer 600 méteres utat gyalog megtenni bérlet mellett. Nagyon helytelenül lett összeállítva ez a menetrend” – panaszkodik Németh Sándorné. A házi gondozóként dolgozó asszony arról panaszkodik, hogy sokszor nem tud időben eljutni a betegéhez. „Nagyon rossz lett így a közlekedés” – mondta Puskó Rita.


Az ózdi helyi járatok januártól 28 százalékkal kevesebb utat tesznek meg. A szolgáltató ugyanis csak ennyit tud vállalni. Az önkormányzat tavaly májusban írt ki pályázatot helyi tömegközlekedésre, de az egyetlen pályázó az évek óta veszteségesen működő Volán-társaság volt. Velük átmeneti megállapodást kötöttek. A jegyek árát 5-8 százalékkal emelték, de a cég bevételét csökkenti, hogy sok a kedvezménnyel utazó, az iskolás és a nyugdíjas.

A lakók több fórumon is jelezték, hogy ellehetetlenült a közlekedés és új menetrendet kértek a városvezetéstől. Ezt háromezren írták alá. „Belső munkacsoportot szerveztünk, amely e hónap végéig megkeresi azt a megoldási lehetőséget, ami különösebb, nagy pénzügyi hozzájárulás nélkül, a járatok menetrendjének, időpontjainak átalakításával oldaná fel a problémát” – fogalmazott Fürjes Pál, Ózd polgármestere.

A polgármester szerint ha sikerül megoldást találni, akkor is csak áprilisban módosulhatna újra a menetrend Ózdon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!