2022. 05. 20. Péntek Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Hungary 2022 - Konzervatív Politikai Akció Konferencia

Következik:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között 14:00

Gazdaság

Újraosztják a szocialisták baráti körének adott földeket

A korábbiaknál több gazdálkodó juthat földhöz a mostani pályázati rendszerben – jelentette ki a Hír Televízió Rájátszás című műsorában Fazekas Sándor.

A vidékfejlesztési miniszter úgy látja: a jelenlegi elosztás igazságosabb, a nagyüzemi mezőgazdaságok visszaszorulnak és a szocialisták által a baráti körüknek osztogatott földeket is újraosztják. A kormány szerdán döntött a Földet a gazdáknak! elnevezésű program elindításáról, amelynek keretében 200 ezer hektár állami tulajdonú föld kerülhet a gazdálkodókhoz, elsősorban kis- és közepes családi gazdaságokhoz haszonbérletbe.

– A földbérleti pályázati feltételek lényegében nem változnak, tehát 1250 forint/hektár éves díjért lehet bérelni. Ez méltányos ár. Korábban, a szocialisták időszakában jelképes nulla vagy 100 forintos bérleti díjak voltak. A mostani pályázati rendszerrel ellentétben – gyakran zárt ajtók mögött – haveroknak adtak földeket. Ennek vége: felszámoljuk a jogellenes szerződéseket, és valamennyi felszabaduló földet meghirdetjük – jelentette ki a Rájátszásban Fazekas Sándor.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!