2022. 11. 27. Vasárnap Virgil napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Pajtakult 11:05

Gazdaság

Újraosztják a szocialisták baráti körének adott földeket

A korábbiaknál több gazdálkodó juthat földhöz a mostani pályázati rendszerben – jelentette ki a Hír Televízió Rájátszás című műsorában Fazekas Sándor.

A vidékfejlesztési miniszter úgy látja: a jelenlegi elosztás igazságosabb, a nagyüzemi mezőgazdaságok visszaszorulnak és a szocialisták által a baráti körüknek osztogatott földeket is újraosztják. A kormány szerdán döntött a Földet a gazdáknak! elnevezésű program elindításáról, amelynek keretében 200 ezer hektár állami tulajdonú föld kerülhet a gazdálkodókhoz, elsősorban kis- és közepes családi gazdaságokhoz haszonbérletbe.

– A földbérleti pályázati feltételek lényegében nem változnak, tehát 1250 forint/hektár éves díjért lehet bérelni. Ez méltányos ár. Korábban, a szocialisták időszakában jelképes nulla vagy 100 forintos bérleti díjak voltak. A mostani pályázati rendszerrel ellentétben – gyakran zárt ajtók mögött – haveroknak adtak földeket. Ennek vége: felszámoljuk a jogellenes szerződéseket, és valamennyi felszabaduló földet meghirdetjük – jelentette ki a Rájátszásban Fazekas Sándor.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elhunyt Csapó Gábor

Elhunyt Csapó Gábor

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!