2023. 10. 04. Szerda Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hitvallók és ügynökök 03:00

Gazdaság

Újfajta képzést indítanak ifjú szakácsoknak a Balatonnál

Elit rendszerű képzésben oktatják a vendéglátást a Balatonnál a jövőben. A Siófoki Szakképzési Centrum nyertes pályázatának köszönhetően éttermek és szállodák bevonásával újfajta képzést indítanak az ifjú szakácsoknak, felszolgálóknak, cukrászoknak. A diákok nemcsak a tanműhelyekben és az iskolapadban ismerhetik meg a szakma rejtelmeit, de egy külön erre a célra kialakított modern konyha is a rendelkezésükre áll majd.

  • Újfajta képzést indítanak ifjú szakácsoknak a Balatonnál

Az egység már hosszú évek óta foglalkoztat diákokat is, akik itt megfelelő szakmai tapasztalatot szerezhetnek. Ezt a törekvést szolgálja a Siófoki Szakképzési Centrum által életre hívott Balatoni Kulináris Műhely is. A kezdeményezéshez pedig szívesen csatlakozott ez a siófoki szállodai is.

Az új szervezet egyik legfontosabb célja a balatoni gasztronómia számára magasan kvalifikált fiatalok képzése, biztosítva az utánpótlást.

A Siófoki Szakképzési Centrum még 2 éve nyert pályázaton 280 millió forintot, amelyből egy ágazati képzőközpontot hoznak létre. A projekt a végéhez közelít, így kedden írták alá a Balatoni Kulináris Műhely Nonprofit Kft. megalapításáról szóló dokumentumokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Győzelemre áll Magyarország egy fontos brüsszeli csatában

Győzelemre áll Magyarország egy fontos brüsszeli csatában

Várnánk, hogy a bizottság megerősítse, hogy lát lehetőséget arra, hogy megállapodjunk - jelentette ki Navracsics Tibor sajtótájékoztatóján arra reagálva, hogy a Financial Times arról írt, hogy Brüsszel hamarosan feloldhat 13 milliárd euró uniós támogatást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!