2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Gazdaság

Újabb tizenöt vasútvonalon lehet olcsóbban utazni

Szombattól újabb tizenöt vasúti mellékvonalon olcsóbb az utazás. A regionális tarifát tavaly vezette be a kormány és a MÁV, hogy versenyképessé tegye a vasutat.

Szombattól harminc, kevésbé forgalmas szakaszon negyedével csökken a vonatjegy ára. „Azokon a vonalakon, ahol a versenyképességünk eddig nem volt meghatározó az adott térségben, ott bízunk benne, hogy ennek az árcsökkentésnek a hatására versenyképesebbé tudjuk tenni a szolgáltatásunkat – közölte a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója. – Hadd egészítsem még ki annyival, hogy bár tényleg sok helyen akár eljutási időt tekintve, akár komfortot tekintve eddig nem volt versenyképes az adott regionális vonal, viszont én azt gondolom, hogy ebbe a körbe beleestek olyan vonalak is, amik azért nagyon szerethetők és nagyon szép helyeken futnak” – tette hozzá Ungvári Csaba.

A regionális tarifát tavaly vezette be a MÁV és a kormány – kezdetben tizenöt szakaszon lehetett olcsóbban utazni. Ugyanennyi mellékvonalra terjesztik ki a kedvezményt február 15-étől. „1400 kilométernyi vasútvonalról van szó, ez a hazai vasúti hálózatnak a 20 százalékát jelenti, és általában olyan régióknak a közlekedését biztosítja, ahol elmaradottabbak a térségek, nehezebb a közlekedés. Reméljük, hogy az ott élőknek ezzel is segítséget tudunk nyújtani” – közölte Völner Pál közlekedési államtitkár.

A regionális tarifa 180 millió forint bevételkiesést okoz évente az állami vasúttársaságnak, amit az utasok számának növekedése ellensúlyozhat a közlekedési államtitkár szerint.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!