2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 19:30

Gazdaság

Újabb segítség a rászoruló családoknak

A vetőmagok után mini háztáji csomagjukat is átvehetik a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány programjában részt vevő települések. A többletköltséget nem igénylő napos csibéket csütörtökön Tiszanánán osztották szét, így a Heves megyei község több mint 100 családja kapott lehetőséget az önellátó gazdálkodásra. Az alapítvány idén közel 7500 családnak segít a háziállatokkal.

108 család vette át a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány mini háztáji csomagját az alig 2400 fős Tiszanánán. „Két évtized után újra itt a lehetőség, hogy az emberek hozzászokjanak a gazdálkodáshoz. Túl sok idő telt el, ezért úgy gondolom, hogy kicsit nehezebb a helyzetünk” – fogalmazott Tiszanána polgármestere, Tóth József.

A támogatásért az ötezer fő alatti települések pályázhatnak. A baromfikat azok a családok kaphatják meg, ahol az egy főre jutó jövedelem kevesebb mint 28 ezer forint, és legalább 400 négyzetméteres udvaruk van nevelésükhöz. A háztáji gazdálkodáshoz szakmai segítséget is kapnak. A családok 25 naposcsibét is kapnak még a kacsák és a takarmány mellé az alapítványtól. A támogatás azoknak az önkormányzatoknak jár, ahol minden érintett család részt vesz a programban, hogy egy gyermek se éhezzen.

Egy-egy mini háztáji csomag ára 14 000 forint, amelynek finanszírozását adományokból oldják meg. A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a támogatásnak motivációs ereje is van: a családok később önerőből bővítik baromfiudvarukat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!