2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

Újabb rezsicsökkentés van kilátásban

A miniszterelnök reggeli rádióinterjújában megerősítette, hogy a januári 10 százalékos után, a kormány újabb rezsicsökkentő lépéseket tervez. Lázár János szerint 2014 nyarára 30 százalékkal kell csökkennie az áram és a gáz árának. A szocialisták szerint az alacsony jövedelműek alig éreznek majd változást.

Péntektől már kormányrendelet is előírja, hogy a közüzemi számlák egyszerűbbek és átláthatóbbak legyenek. Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban ismét megerősítette, hogy a januári után a kormány újabb rezsicsökkentő lépésekre készül. „A továbbiakban is csökkenteni fogjuk. Egész egyszerűen nem fogadható el, hogy a magyar emberek – egyébként alacsony – jövedelmének tekintélyes része az eleve már a hónap elején mint rezsiköltség kimegy a háztartásokból. A mi kormányunk nem elvenni akar az emberektől, hanem segíteni akar nekik, hogy többjük lehessen” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.


A kabinet most azon dolgozik, hogy június 1-jével a víz- és csatornadíj, valamint a szemétszállítás költsége is legalább 10 százalékkal mérséklődjön – jelentette be Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár egy csütörtök esti algyői fórumon azt is mondta, hogy 2014 nyarára 30 százalékkal kell csökkennie az áram és a gáz árának. „Legalább 30 százalékra van szükség. 2014 nyarára a gáz árának legalább 30 százalékkal kell csökkenni. Ez az első, de nem az utolsó lépés a gáz és az elektromos áram árának csökkentésében. Sőt, én azt szeretném, hogy 2013. június elsejével a víz-, csatorna- és a szemétdíj is legalább 10 százalékkal tudjon csökkenni” – fogalmazott Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

A szocialisták szerint csak a leggazdagabbak járnak igazán jól a rezsicsökkentéssel, míg a legkisebb keresetűeknél alig lesz érezhető hatása. Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségének tagja azt állítja, hogy az ő rokonai közül van, akinek februárra nem csökkent, hanem emelkedett a villanyszámlája.

Németh: A szocialisták a szolgáltatók oldalára álltak

A rezsicsökkentést felügyelő fideszes bizottság vezetője emlékeztetett arra, hogy az intézkedéseket előkészítő kormányzati bizottságnak az év első felében el kell készíteni javaslatait. Németh Szilárd szerint a szocialisták az emberek helyett a szolgáltatók oldalára álltak.

Németh Szilárd, a XXII. kerület polgármestere elmondta, négymillió háztartásban jelent majd tízszázalékos megtakarítást a gázár, villanyár és a távhőnél. Ez a pénz az embereknél marad. Hozzátette, hogy további rezsicsökkentő terveik vannak a félév végére, amikorra elkészül a víz, a csatorna, a szemét és vélhetően a kéményseprés díjának csökkentése.

A kormánypárti munkacsoport vezetője jelezte azt is, ha valamelyik szolgáltató emelte az alapdíját január 1-je után, és ha az nem felel meg a jogszabályoknak, akkor az utólag semmisnek minősül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!