2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 1. 03:00

Gazdaság

Újabb négycsillagossal gazdagodott Harkány

Harkány harmadik négycsillagos szállodáját avatták fel a baranyai kisvárosban. A település gyógyvize Európában is egyedülálló, elsősorban a mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmas. A hotel felújítására csaknem 100 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében.

A szállodát működtető családi vállalkozás 16 éve működik Harkányban. A mostani, 135 milliós fejlesztésnek köszönhetően a hotel eggyel magasabb, négycsillagos kategóriába lépett. Valamennyi szobát felújították, a teljes wellness-szolgáltatás mellett a szálloda akadálymentesítése is megvalósult.

„1998-ban nyitottuk a szállodát tíz szobával és egy 50 fős étteremmel. Ezek a szobák padlástériek, balkon nélküliek, nem túl komfortosak voltak, és hát, ha ma körbenézünk, magam is elcsodálkozom, hogy meddig jutottunk el” – nyilatkozta Végi János, a XAVIN Hotel Harkány tulajdonosa.

Az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program keretében 94 és fél millió forint támogatást kapott a beruházás. „Talán nem mindenki tudja azt, hogy ez a projekt eredetileg egy tartaléklistás projekt volt, és a család tulajdonképpen a saját kockázatára kezdett bele. Számunkra is nagy öröm volt, amikor végre meg tudták kapni az uniós támogatást is a munkájukhoz. És azért lehetünk ma itt határidőben és időben elvégezve ezt a munkát, mert ők ebbe belekezdtek, mert hittek az egészben” – mondta Sitányi László, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A szálloda a harmadik olyan hotel Harkányban, mely négycsillagos minősítésű. A tulajdonos szerint ez lehetőséget teremt arra, hogy egy új, magasabb igényeket kielégítő szolgáltatást nyújtsanak a városba látogató vendégeknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!