2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

Új piaci lehetőségek is születnek járvány idején

A járvány és a védekezés több iparágat is ellehetetlenít, de helyenként segítheti hasznos gyakorlatok elterjedését, új igényeket és piaci lehetőségeket is szül, például az házhozszállítás, a faktoring, vagy a csomagkézbesítés területén.

  • Új piaci lehetőségek is születnek járvány idején

Az egyik fő terület az elektronikus szolgáltatások elterjedésének gyorsulása például a bankkártyás fizetés területén. Ugyanebbe a körbe tartozik az elektronikus számlázás, közszolgáltatásoknál az elektronikus kapcsolattartás a szolgáltatóval.

A Nemzeti Közművek (NKM) például új e-számla kampányt indít április 2. és július 2. között. A környezetbarát e-számlára váltó ügyfelek minden új villamos energia, vagy földgáz e-számla regisztráció után 500 forint számlajóváírást kapnak, és a szolgáltató további 500 forinttal támogatja a hazai ellátó központnak minősített Szent László Kórház (DPC-OHII) alapítványát - közölte az NKM csütörtökön az MTI-vel. A papírmentes számlázás olcsóbb a szolgáltatónak, az ügyfélnek és egyben környezetbarát is.

Több mint 900 étterem csatlakozott a Netpincér hálózatához

Márciusban háromszor annyian érdeklődtek a Takarék Faktorháznál a faktorálás iránt, mint februárban, elsősorban a hónap második felében, a veszélyhelyzet kihirdetése után ugrott meg a megkeresések száma - közölte a Takarék Faktorház az MTI-vel. A faktorálás nem hitel, hanem a vevőkövetelések megfinanszírozása, ezért jó megoldás egy cég likviditási problémáira a jelenlegi körülmények között, amikor a banki folyó- és forgóeszközhiteleket nehezebb elérni - hívta fel a figyelmet a Takarék Faktorház. Tájékoztatásuk szerint az elmúlt hetekben sokan azért fordultak e szolgáltatás felé, mert tartanak attól, hogy a vevőik csak hosszabb határidővel, vagy egyáltalán nem tudnak majd fizetni. Szeretnének minél hamarabb hozzájutni a pénzükhöz, hogy saját kintlévőségeiket rendezzék, fizetést adjanak munkavállalóiknak, illetve alapanyagot szerezzenek be.

Az egyik legnagyobb internetes ételrendelő portál, a NetPincér arról tájékoztatott, hogy az elmúlt három hétben több mint 900 étterem jelezte csatlakozási szándékát a hálózatukhoz, amelynek eddig országosan kétezer tagja volt. Az étel-házhozszállítás iránt megnövekedett igény kielégítésére 200 új futárpartnert szerződtettek. A cég több száz bajba jutott étteremnek tette lehetővé országszerte 27 településen a díjmentes házhozszállítást a hónap végéig.

Megnőtt az igény a légi-árufuvarozásra

Miközben a légi utasforgalom szinte teljesen leállt, megnőtt az igény a légi-árufuvarozásra. Így például az Emirates, teherszállító repülői április végéig hetente hozzák Magyarországra a járvány elleni védekezést segítő árukat - közölte a légitársaság az MTI-vel csütörtökön. Az Emirates SkyCargo alkalmanként 100 tonna szállítmányt hoz a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A Kínából érkező csomagok arcvédő maszkokat, orvosi eszközöket és elektronikai felszereléseket tartalmaznak - írták. A Wizz Air arról számolt be, hogy a múlt hét végén több járaton is hozott a magyar kormány által a koronavírus-járvány elleni védekezéshez rendelt egészségügyi eszközöket Kínából. A hét elején pedig a magyar kormány megbízásából több mint 450 magyar állampolgárt hoztak haza az Egyesült Államok több városából.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Kimutatta a madárinfluenza-vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van - közölte a hivatal kedden közleményben az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!