2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Gazdaság

Új pályázatok nagycsaládosoknak, nyugdíjasoknak

Új pályázatokat hirdetett meg erre az évre a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.

Az Erzsébet-program keretén belül 62 pályázatra jelentkezhetnek a gyerekek, a nagycsaládosok, a nyugdíjasok és a fogyatékkal élők. A programra összesen 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre. Idén több újdonsága lesz a programnak, például röplabda-, népzenei, horgásztábor vagy nyugdíjasok részére kedvezményes fürdőbelépő.

Idén hatvan fürdőbe válthatnak kedvezményesen belépőt a nyugdíjasok, erre az kibővített Erzsébet-program keretében lesz lehetőségük azoknak, akiknek a nyugdíjuk kevesebb, mint 147 ezer forint. „2500 forint önrész befizetése után azok a nyugdíjasok, akik nyernek a pályázaton, kapnak egy olyan kártyát, amivel az ország 60 gyógyfürdőjét tudják igénybe venni – közölte az Erzsébet-program szóvivője. – Attól függően, hogy melyik gyógyfürdőt választják, öt alkalommal, de akár 33 alkalommal is elmehetnek gyógyfürdőzni ezzel az egy 2500 forintos kártyával, és az év végéig gyakorlatilag folyamatosan használhatják” – tette hozzá Nagy Anna.

A kibővített Erzsébet-programban gyerekek, nagycsaládosok, nyugdíjasok és fogyatékkal élők vehetnek részt. Összesen 62 területre pályázhatnak, így például a gyerekek röplabda, népzenei, horgásztáborra. Szociális helyzetüktől függően 2500-1000 forint önrészt kell befizetni az egy hét-tíz napos táborokra. „Azok az emberek, azok a családok, azok a gyerekek, akik anyagiak híján vannak, most kaptak egy lehetőséget, és nem egy másodosztályú, nem egy fapados lehetőséget, hanem egy elsőosztályú lehetőséget arra, hogy olyan élményeket szerezzenek, amelyek egy egész életre meg tudják határozni, és amelyeket mások még pénz árán sem tudnak megvenni” – mondta Tarnai Richárd, a Pest megyei kormánymegbízott.

A programra összesen 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre. A fürdőbelépőkre február 15-éig, a szociális üdülési pályázatokra február 28-áig lehet jelentkezni az Erzsébetprogram.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!