2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Gazdaság

Új megoldásokat keresnek a magyar pálinkafőzők termékeik népszerűsítésre

A megemelkedett energiaárak és az átalakuló vendéglátóipar a minőségi gyümölcspárlatokat előállító termelőket is nehéz helyzetbe hozta. A pálinkakultúra ugyanakkor fellendülőben van: egyre több a minőségi termék a magánfőzők kínálatában is.

  • Új megoldásokat keresnek a magyar pálinkafőzők termékeik népszerűsítésre

Éremosztás a tizedik kosdi pálinkaversenyen. A környékbeli főzők először egy évtizeddel ezelőtt jótékonysági célból hirdettek vetélkedést, az eseményből aztán hagyomány lett. Közben a pálinkafőzés kultúrája is fellendült: egyre több pincében születnek kiváló minőségű termékek.

A háború okozta gazdasági válság komoly kihívás elé állítja a hazai pálinkakészítőket. Az üvegek beszerzési ára folyamatosan emelkedik, de a növekvő energiaárakat is megérzik a termelők.

A kosdi pálinkamustra jótékonysági gyűjtését idén a helyi katolikus templom orgonájának felújítására és a református templom renoválási költségeire fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!