2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Gazdaság

Új ipari park épül Ózdon

  • Új ipari park épül Ózdon

1,3 milliárd forintból új ipari park épül Ózdon - jelentette be a térség Fideszes országgyűlési képviselője.

Az Ózdi Acélművek és a kormány közös fejlesztésének részeként egy kihasználatlan területen három olyan vállalat kaphat új helyet, amelyek tevékenységei illeszkednek a város kohászati múltjához.

A beruházás mintegy 550 új munkahelyet teremt.

Tavaly év végén az ABB, múlt héten pedig a Johnson Electric jelentette be, hogy bezárja gyártóüzemeit Ózdon, ezzel közel kétezer ember maradt munka nélkül.

 

"Ózd város polgármesterével a közelmúltban egyeztetést folytattunk, ahol áttekintettük a város költségvetését, elmondta polgármester úr, hogy mit jelent a két cég távozása, és Magyarország kormánya, azon belül is az Innovációs Minisztérium megértette azt, hogy ebben nekünk feladatunk van. És ma az egyik részfeladatot tudjuk teljesíteni azzal, hogy a kormány 650 millió forintos hozzájárulást ad az 1, 3 milliárd forint összértékű barna mezős rehabilitációs terület kialakításához az Ózdi Acélművek Kft-nek. Ez egy fontos nap, egy lényeges nap az életünkben, egy olyan állomás, ami reménnyel kecsegtet bennünket a következő időszakra."

- mondta Riz Gábor, a Fidesz országgyűlési képviselője.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!