2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyar retró 1.

Következik:

Európai Híradó 04:00

Gazdaság

Ugrott Nagy-Britannia kiváló minősítése

Leminősítette a brit államadósságot a Moody’s. A döntést a növekvő adósságteherrel és a lassú növekedéssel indokolták. A szigetországnak 1978 óta a lehető legjobb, tripla A-s besorolása volt.

Történelme során először minősítették le Nagy-Britannia államadósságát. A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja péntek éjjel a piacok zárása után jelentette be döntését. A Moody’s szerint az alacsony növekedés magas adóssággal párosul, ezért vonták meg a tripla A-s besorolást.

„A leminősítés emlékeztet bennünket Nagy-Britannia adósságproblémáira, és figyelmeztetés azoknak, akik azt hiszik, elfuthatunk a problémák elől – fogalmazott a döntést követően a brit pénzügyminiszter. – Meg kell dupláznunk erőfeszítéseinket, hogy végrehajtsuk a tervünket, ami eddig 25 százalékkal csökkentette a hiányt, létrehozott egymillió munkahelyet, és alacsony kamatokat hozott a családoknak” – mondta George Osbourne.


A politikus a 2010-es kampányban a legjobb adósbesorolás védelmét ígérte, tavaly decemberben azonban már arról beszélt, meg kell nyújtani a kormány megszorító-programját. Osbourne most a hitelezés felpörgetésével indítaná be a növekedést és ebben a jegybank segítségére is számít. A világ vezető gazdaságai közül már csak Kanada és Németország rendelkezik a legjobb, tripla A-s besorolással a Moody's-nál.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!