2022. 10. 01. Szombat Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:15

Gazdaság

Turisztikai ügynökség: Előtérbe kerültek a belföldi utazások

A magyarok több mint fele utazni készül a járvány után - derült a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) megbízásából készült kutatásból, amelyet a Magyar Hírlap ismertetett. A napilap hétfői számában ismerteti, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízta a Századvéget, hogy mostantól hetente mérje a magyarok utazási hajlandóságát. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója ezt podcastjében jelentette be. Mint mondta, több mint kétezer embert kérdeztek meg, az első eredményekből az látszik, hogy a magyarok több mint fele ebben az évben tervez valamilyen belföldi utazást.

  • Turisztikai ügynökség: Előtérbe kerültek a belföldi utazások

 

A válaszadók 12 százaléka nyilatkozott úgy, hogy felkeres majd valamilyen külföldi úti célt - legtöbben Horvátországot és Görögországot jelölték meg, Guller Zoltán hozzátette, hogy a külföldi úti célokkal kapcsolatban fontos szempontként jelenik meg a válaszolóknál, hogy az adott országot mennyire érintette súlyosan a járvány. Ennek kapcsán megjegyezte, Magyarország megítélése ilyen téren tovább javulhat a külföldi turisták szemében, mivel hazánk az eddigi adatok alapján a vírus által kevéssé sújtott országok közé tartozik.

A nyári turisztikai szezon kilátásait illetően Guller Zoltán elmondta, átalakulnak az utazók prioritásai. Az úti célok kiválasztásakor már nem az élménykeresés, hanem a biztonság lesz a legfőbb szempont. Nagyobb részben azt fogják nézni, hogy biztonságban van-e a pénzük: ha befizetnek egy előleget, várja-e őket a helyszínen nyitott szálloda, illetve megfelelő szolgáltatás. Erről Guller Zoltán azt mondta, a szállodáknak gondoskodniuk kell a megfelelő higiéniai körülményekről, kézfertőtlenítők kihelyezéséről, illetve arról is, hogy a személyzet tagjai viseljenek maszkot.

Guller Zoltán összefoglalva megállapította, hogy az előttünk álló hónapok, de lehet, hogy néhány év legfontosabb szempontja a biztonság lesz, így arra ösztönzi a turisztikai szolgáltatókat, hogy azon dolgozzanak, miként tudják majd ezt a biztonságot minél nagyobb mértékben garantálni az érkező turistáknak. Közölte, hogy ezt elősegítendő, készítenek egy Covid-kézikönyvet, amelyben az alapvető közegészségügyi információkat tartalmazzák majd - ismerteti  a Magyar Hírlap.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!