2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Gazdaság

Többet termeltek a hazai napelemparkok, mint, amire Paks képes

Kétszer is rekordot döntött a hazai ipari naperőművi termelés februárban - tájékoztatott a Mavir. Az új történelmi rekord meghaladta a 2030 megawattot, ami több, mint a paksi atomerőmű teljes beépített kapacitása. Ez a mennyiség egyúttal az ország teljes megújuló energiaforrásainak 43,8 százalékát adta a mért időszakban.

  • Többet termeltek a hazai napelemparkok, mint, amire Paks képes

Más országokhoz hasonlóan hazánkban is egyre nagyobb teret kapnak a megújuló energiaforrások. Sorra épülnek az új napelemparkok, melyeknek teljesítménye is egyre nő. Februárban pedig kétszer is rekordot döntött a hazai termelés. Az új történelmi csúcs most először meghaladta a paksi atomerőmű teljes beépített kapacitását.

A következő hónapokban várhatóan újabb napenergia-termelési rekordok születnek majd - erről már a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke beszélt híradónknak. Kiss Ernő azt is hangsúlyozta, hogy a napelemek termelése a gazdaságot is mentesíteni tudja.

Hozzátette: a lakossági napelemek száma is jelentősen megnőtt az utóbbi időben. A 100 százalékos állami támogatottságú rendszerek telepítése jelenleg is mintegy 40 ezer háztartásnál várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rohad a főváros úthálózata

Rohad a főváros úthálózata

Rohamosan romlik Budapest közúti infrastruktúrájának állapota, ez lehet a hétköznapi tapasztalata azoknak az autósoknak, akik napi szintet koptatják az aszfaltot Budapest útjain.
Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Brüsszel tisztességtelenül járt el a magyar és az uniós gazdákkal szemben, amikor egyre szigorúbb szabályokkal növelte a termelők költségeit, és közben versenyre kényszerítette őket olyan, a közösségen kívüli termelőkkel, akikkel szemben semmilyen elvárást nem támasztott – mondta az agrárgazdasági kamara lapjának, a NAKlapnak adott interjúban Orbán Viktor miniszterelnök.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!