2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Több százezren váltanak kötelezőt

Körülbelül 400 ezren váltanak idén kötelező biztosítást, a felmondás határideje vasárnap járt le. Új biztosítást január 1-ig köthetnek az érintett autósok.

Az egyik internetes alkuszcég szerint a tavalyi 8 ezer helyett idén már csak átlagosan 4 ezer forintot lehet spórolni a váltással. Sok esetben ez arra elég, hogy az előző évivel azonos összeget kelljen fizetni. „Közel 400 ezren váltottak az idei kampányban, ami elmarad a várakozásoktól és az előző évi 700 ezertől is. Ez azt jelenti, hogy a biztosítók óvatos díjemelése az ügyfeleknél nem talált hatalmas visszhangra, elfogadták az ügyfelek ezt a kisebb mértékű emelést. Akik váltottak, azoknak a díja 11 ezer forintról közel 12 ezerre növekedett” – mondta Rácz István, a Biztosítás.hu ügyvezető igazgatója.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerint a végleges adatokra még várni kell néhány hetet. A Rácz István által éves szinten ezer forintra becsült drágulás helyett a Mabisz inkább a díjak stagnálását valószínűsíti. „A mi mintaszámításaink szerint a díjak stagnáltak, és ha valaki nem okozott balesetet és ezért a bónusz osztályba előre tudott lépni, annak a számára még alacsonyabb díj valósult meg” – közölte Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetségének szóvivője.


Abban azonban mindketten egyetértenek, hogy a baleseti adó az idei díjakat már nem befolyásolta. „Az idei évben egyáltalán nem befolyásolta. Néhány évvel ezelőtt a baleseti adó bevezetésekor azt gondoltuk, hogy emelni fogja majd a díjakat, de olyan verseny volt a biztosítók között, hogy ezt a harmincszázalékos pluszterhet is bevállalták a biztosítók, és ennek ellenére csökkentek a díjak” – mondta Rácz István.

Az év végi biztosítóváltás a 4,2 millió autósból 2,5 milliót érint. Nekik december elsejéig volt lehetőségük arra, hogy felmondják meglévő szerződésüket. Az új biztosítóval január 1-jéig kell szerződniük.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!