2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula 03:00

Gazdaság

Több mint kétmillió embert érint majd

A postás olvassa le jövőre a villanyórákat az Elmű szolgáltatási területén. A cég szerint az emberek jobban bíznak a kézbesítőkben, így kevesebb lesz az esély arra, hogy a leolvasóknak kiadott csalók átverik a fogyasztókat. A változás több mint 2 millió embert érint.

Januártól már 10 százalékkal kevesebb rezsit tartalmazó csekkeket hoz majd a postás. Nemcsak a levelek, számlák és a nyugdíjak kézbesítése lesz a feladata, hanem a villanyórát is ő olvassa majd le. „Az együttműködés lényege az, hogy az amúgy is egyetemes, tehát lakossági szolgáltatás veszteségeit minimalizáljuk. Ne okozzon a leolvasás többletköltséges, áremelkedési hatást” – szögezte le Boross Norbert, az Elmű-ÉMÁSZ kommunikációs igazgatója.


Eddig ugyanis az áramszolgáltató munkatársai végezték a mérőóra leolvasását. Azt nem árulta el Boross Norbert, hogy a rezsicsökkentés hogyan érinti a céget, és azt sem lehet tudni, hogy a racionalizálás jár-e majd elbocsátásokkal. „Az elmúlt években sikerült a leolvasottságot feltornázni 99 százalékra. Ez azt jelenti, hogy egy százalékban volt olyan fogyasztási hely, ahova a leolvasó nem tudott bejutni, mert nem volt otthon a fogyasztó vagy nem engedte be” – mondta Béres József ügyvezető igazgató, Elmű-ÉMÁSZ Hálózati Kft. Az emberek nagy része a postásban jobban bízik, vidéken ismerik is őket.

Háromszáz postást képeznek ki a feladatra. Okostelefont használnak majd a mérőóra leolvasásához. „A mi kézbesítőink rendelkeznek majd ezzel az Elmű-Émász-os igazolvánnyal, ugyanakkor nyilván postások lesznek. Tehát azok az emberek, akik amúgy is a levelet hordják ki” – közölte Molnár Róbert, a Magyar Posta Zrt. üzletágvezetője.

Ezzel csökkenhet a mérőóra manipulálásának lehetősége is. A Hír Televízió Panaszkönyv című műsora még novemberben leplezett le egy tigázos szerelőt, aki egy hangszórómágnessel karcolt meg egy gázórát. A hasonló visszaélések csökkentése miatt a kormány is szigorítaná a szabályokat. A tervek szerint a jövőben csak bírósági végzés után kapcsolhatnák ki a szolgáltatók az áramot vagy a gázt, ha a lopással, illetve az óra manipulálásával gyanúsított ügyfél nem fizeti be a kötbért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szakértő: Ekkor lesz érdemes használt autót venni

Szakértő: Ekkor lesz érdemes használt autót venni

A Használtautó.hu statisztikái szerint árcsökkenés jelei mutatkoznak a magyar piacon, így három év után újra a vevők kerülhetnek kedvezőbb helyzetbe. Horváth András azt is elárulta, meddig várjunk a kocsivásárlással.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!