2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Gazdaság

Több élelmiszer ára is csökkent, egyre közelebb az egyszámjegyű infláció

Nagyot esett szeptemberben az infláció. Utoljára tavaly júniusban láttunk a mostani 12,2 százaléknál alacsonyabb áremelkedési ütemet. Augusztushoz képest 0,4 tized százalékkal, ezen belül az élelmiszerek 0,2 tized százalékkal lettek olcsóbbak.

  • Több élelmiszer ára is csökkent, egyre közelebb az egyszámjegyű infláció

Ezzel már a nyolcadik hónapja csökken az infláció a januári, 25,7 százalékos tetőzés óta. Utoljára tavaly júniusban, az árrobbanás kezdetekor járt ilyen alacsony szinten a pénzromlás üteme, amely aztán a nyár folyamán az energiaválsággal párhuzamosan hónapról hónapra döntött meg több évtizedes rekordokat.

Szakértők szerint jó eséllyel már novemberben 10 százalék alatt lehet a drágulás mértéke.

Lenter Csaba közgazdász beszélt híradónknak a várakozásokról:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!