2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

Tíz évig megmarad a korábbi napelemes elszámolási rendszer

Megjelent és hatályba is lépett a napelemes rendszerek éves elszámolásáról szóló rendelet. Ezek szerint 10 évig megmarad a korábbi elszámolási rendszer azoknál, akik szeptember 7-e éjfélig benyújtották a kiépítési igényüket.

  • Tíz évig megmarad a korábbi napelemes elszámolási rendszer

"A napelem elszámolásban történő változás valóban azért szükséges, mert Brüsszel kötelezően szaldó elszámolást ír elő" - Erről a Kormányinfón beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely elmondta, tíz évig megmarad a korábbi elszámolási rendszer azoknál, akik szeptember 7-e éjfélig benyújtották a kiépítési igényüket.

"Az éves szaldó előnyösebb, mert minden más megoldásnál több megtakarításhoz, alacsonyabb villanyszámlákhoz segíti a családokat" - ezt pedig Lantos Csaba energiaügyi miniszter mondta.

Azok a családok, amelyek árammal fűtenek, a téli hónapokban - a napelemnek köszönhetően - akár 40-50 ezer forintot is meg tudnak spórolni - tette hozzá Lantos Csaba.

A háztartási napelemes rendszerek éves elszámolásáról szóló kormányrendelet szerint a korábbi rendszer azoknál alkalmazható, akik legkésőbb 2026. január 1-ig üzembe helyezik a napelemeiket.

A bővített háztartási méretű kiserőmű esetén szintén marad a szaldó, ha a bővítési igényt szeptember 7-ig benyújtották és a beruházás 2026. január 1-ig megtörténik. Kivétel: ahol a 10 éves üzemidő ez év végéig letelik, ott a kereskedő december 31-ig alkalmazza a szaldó elszámolást.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Virág Barnabás: Normalizálódott a kamatkörnyezet

Virág Barnabás: Normalizálódott a kamatkörnyezet

A Monetáris Tanács az effektív ráta 100 bázispontos csökkentésével lezárta a rendkívüli kamatkörnyezet normalizációját, összezárt az alapkamat és az egynapos betéti gyorstender kamata - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke online háttérbeszélgetésen kedden.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!