2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Gazdaság

Természeti csapás kell, hogy megjöjjön a kedv

Magyarországon továbbra is uniós átlag alatti a vállalkozások társadalmi szerepvállalása. Akadnak ugyan kivételek és példamutató kezdeményezések, de a cégek átlagteljesítménye az elvárható alatt marad.

A fejlettebb gazdaságú uniós országokban jelentős terheket vesznek le az állam válláról a társadalom számára különféle formában támogatást nyújtó cégek. A hazai gazdasági élet szereplőinek – néhány kivételtől eltekintve – meglehetősen alacsony a támogatási hajlamuk.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport kommunikációs igazgatójának elmondása szerint talán ők voltak az elsők, akik a magyar piacon zöldtarifát vezettek be. Tehát egy olyan energiát árusítottak, amely tisztán zöldforrásból, vízi erőművek energiájából, később pedig szélerőművek energiájából származik. Boross Norbert úgy gondolja, hogy ez talán az a fajta felelősségvállalás, amely a legközelebb áll a szakmához.

A cégek társadalmi felelősségvállalási kedve általában csak természeti csapások idején éri el a kívánatos mértéket. Az áramszolgáltató is segített az árvíz sújtotta Felsőzsolcán, ahol egy komplett óvodafelújítást végeztek el, úgy, hogy a fűtést és a világítást megújuló energiával biztosították.

– Hajléktalanszállót, több különböző egyedülálló szülő számára szolgáló szállót újítottunk már fel – mondta el Boros Norbert, hozzátéve: játszótereket építettünk, s ami talán a legértékesebb, nemcsak pénzbeli segítségről van szó, hanem munkálkodásról. A cég dolgozói így karácsony előtt nagyon szívesen mennek elvégezni a különféle felújítási munkákat, festeni mondjuk az adott játszóteret – fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Mivel 2008 óta megnőtt a rezsijüket fizetni nem tudók száma, ezért a szolgáltató társadalmi szerepvállalása egyre inkább a szociális szféra felé tolódik el. A cég az Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével ad számlakiegyenlítő támogatást nehéz helyzetben élő embereknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!