2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Gazdaság

Természeti csapás kell, hogy megjöjjön a kedv

Magyarországon továbbra is uniós átlag alatti a vállalkozások társadalmi szerepvállalása. Akadnak ugyan kivételek és példamutató kezdeményezések, de a cégek átlagteljesítménye az elvárható alatt marad.

A fejlettebb gazdaságú uniós országokban jelentős terheket vesznek le az állam válláról a társadalom számára különféle formában támogatást nyújtó cégek. A hazai gazdasági élet szereplőinek – néhány kivételtől eltekintve – meglehetősen alacsony a támogatási hajlamuk.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport kommunikációs igazgatójának elmondása szerint talán ők voltak az elsők, akik a magyar piacon zöldtarifát vezettek be. Tehát egy olyan energiát árusítottak, amely tisztán zöldforrásból, vízi erőművek energiájából, később pedig szélerőművek energiájából származik. Boross Norbert úgy gondolja, hogy ez talán az a fajta felelősségvállalás, amely a legközelebb áll a szakmához.

A cégek társadalmi felelősségvállalási kedve általában csak természeti csapások idején éri el a kívánatos mértéket. Az áramszolgáltató is segített az árvíz sújtotta Felsőzsolcán, ahol egy komplett óvodafelújítást végeztek el, úgy, hogy a fűtést és a világítást megújuló energiával biztosították.

– Hajléktalanszállót, több különböző egyedülálló szülő számára szolgáló szállót újítottunk már fel – mondta el Boros Norbert, hozzátéve: játszótereket építettünk, s ami talán a legértékesebb, nemcsak pénzbeli segítségről van szó, hanem munkálkodásról. A cég dolgozói így karácsony előtt nagyon szívesen mennek elvégezni a különféle felújítási munkákat, festeni mondjuk az adott játszóteret – fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Mivel 2008 óta megnőtt a rezsijüket fizetni nem tudók száma, ezért a szolgáltató társadalmi szerepvállalása egyre inkább a szociális szféra felé tolódik el. A cég az Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével ad számlakiegyenlítő támogatást nehéz helyzetben élő embereknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Márciusban 38 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az ezzel kapcsolatos résztelekről Pásztor Szabolcsot, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatóját kérdeztük.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!