A magyar meggy kiváló ízét, pozitív élettani hatásait sokan ismerik, de a termelők szerint még nem elegen. Két szövetkezet közösen biztosította azt az 5 tonnányi meggyet, amelyet tíz balatoni, valamint kilenc Bács-Kiskun megyei településen kóstolhattak meg az arra járók. Nemcsak a hazai meggyet, hanem a tudatos és napi szintű zöldség- és gyümölcsfogyasztást is népszerűsítették. Ezen a hétvégén pedig az akcióhoz csatlakozó 28 étteremben készítenek meggyes ételsorokat.
Hiszen akár frissen, akár fagyasztva - egyaránt kiváló alapanyag. Magyarországon átlagosan évi 50-60 tonna meggy terem. Azonban az idei szélsőséges időjárás, a tavaszi fagy, majd az azt követő hosszú aszályos időszak nem kedvezett a gyümölcsnek, így a becslések szerint mintegy 40 tonna érett be belőle.
HírTV