2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Gazdaság

Termelők és éttermek népszerűsítik a hazai meggyet

Közel 30 vendéglátóhely csatlakozott a Hazai meggy népszerűsítése programhoz a Balatonnál és Bács-Kiskun megyében. A gyümölcs érési idejében az éttermek meggyből készült hideg és meleg ételekkel várják a vendégeket. Az összefogással nem csak a hazai meggyet, hanem a gyümölcsfogyasztást is népszerűsítik.

  • Termelők és éttermek népszerűsítik a hazai meggyet

A magyar meggy kiváló ízét, pozitív élettani hatásait sokan ismerik, de a termelők szerint még nem elegen. Két szövetkezet közösen biztosította azt az 5 tonnányi meggyet, amelyet tíz balatoni, valamint kilenc Bács-Kiskun megyei településen kóstolhattak meg az arra járók. Nemcsak a hazai meggyet, hanem a tudatos és napi szintű zöldség- és gyümölcsfogyasztást is népszerűsítették. Ezen a hétvégén pedig az akcióhoz csatlakozó 28 étteremben készítenek meggyes ételsorokat.

Hiszen akár frissen, akár fagyasztva - egyaránt kiváló alapanyag. Magyarországon átlagosan évi 50-60 tonna meggy terem. Azonban az idei szélsőséges időjárás, a tavaszi fagy, majd az azt követő hosszú aszályos időszak nem kedvezett a gyümölcsnek, így a becslések szerint mintegy 40 tonna érett be belőle.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!