2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

Tejtermelők: Miért tűri ezt az állam?

Azonnali beavatkozást követel a kormánytól a tejtermelők demonstrációs bizottsága, mert szerintük az áfacsalások miatt olcsóbb a magyarnál a Szlovákiából importált tej.

A gazdák szerint a fordított áfa bevezetésével vagy áfacsökkentéssel meg lehetne oldani a problémát. Májusban a magyar és a szlovák tej felvásárlási ára azonos volt, mégis 50-60 forinttal kevesebbért adták a hazai üzletekben a szomszédos országból importált tartós tejet. A demonstrációs bizottság szerint a tejágazat összeomlásával több tízezer munkahely kerülne veszélybe, s ha nem történik kormányzati beavatkozás, akkor a közeljövőben újabb demonstrációkat tartanak. „Több százmillió kilogramm tej, tejtermék áfájáról van szó. Sok tízmilliárdos áfacsalásról van szó. Nem értjük, hogy miért tűri ezt az állam. Nem értjük, hogy miért nem lép fel a minisztérium. És nem értjük, hogy az agrárkamara is miért csak egy alá nem írt, tőmondatos nyilatkozattal támogatja a céljainkat” – közölte Hegedűs Imre, a biztosság tagja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!