2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Gazdaság

Támogatják a trafiktörvény módosítását

A kiskereskedőket védi, ezért támogatja a trafiktörvény módosítását a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete.

A szervezet titkára szerint a dohányboltok száma meghaladta a piaci igényeket, ezért számukra is fontos, hogy a jövőben nem kétezer, hanem háromezer lakosonként köthet az állam koncessziós szerződéseket. Adorjánné Pordán Éva szerint a dohányboltok termékkörének bővítését és az egyéni vállalkozások örökölhetővé válását is üdvözlik.

Elfogadhatatlannak tartja viszont és ellenzi a dohánytermékek nagykereskedelmének államosításáról szóló törvénytervezetet a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége. Közleményükben azt írják, az intézkedés felesleges, költséges és bonyolulttá teszi a kiskereskedelmi ellátást.

Munkahelyek szűnhetnek meg

Hozzáteszik, a tervezet sérti a szabad verseny és a vállalkozás szabadságának alaptörvénybe foglalt jogát, az EU Alapjogi Chartát, illetve az uniós és hazai versenyszabályokat is. Úgy vélik, a törvényjavaslat elfogadásával 700-800 munkahely szűnhet meg, ezért a szövetség jogi lépéseket fontolgat az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kedvezett az építkezések beindulásának az enyhe időjárás + videó

Kedvezett az építkezések beindulásának az enyhe időjárás + videó

Lendületet vesz idén az építőipar - ezt várják az ágazat szereplői, de az év eleji adatok is azt mutatják, hogy a lakosság körében is növekszik az érdeklődés az ingatlanberuházások iránt. Az enyhe február kedvezett az építkezések beindulásának és a kereskedők is növekvő forgalomról számolnak be.
Buszos sztrájk Pécsett

Buszos sztrájk Pécsett

A város tömegközlekedését biztosító Tüke Busz és a Szolidaritás Autóbuszközlekedési Szakszervezet hónapok óta nem tud megegyezni a 2024-es bérfejlesztésről.
Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten

Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 493,43 ponttal, 0,75 százalékkal emelkedett a héten a múlt pénteki záráshoz viszonyítva, így 66 263,18 ponton fejezte be a hetet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!