2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Sajtóklub 14:05

Gazdaság

Tállai: A kormány nem enged az adóstopból

Az illetékes kormányhivatal döntése akadályozza majd meg azoknak az önkormányzatoknak a tervét, amelyek az adóstop ellenére megpróbálják felemelni a helyi közterheket - mondta Tállai András a Magyar Nemzetnek. A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a lapnak leszögezte: a kormány mindenképpen érvényt szerez az adóemelési tilalomnak.

  • Tállai: A kormány nem enged az adóstopból

A lap azzal kapcsolatban kérdezte a politikust, hogy Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere közölte: mindenképpen ragaszkodik ahhoz, hogy január 1-jén emelkedjenek Erzsébetvárosban a helyi adók.

"A kormány a múlt héten kényszerült arra, hogy országos adóemelési tilalmat vezessen be az önkormányzatoknál, ennek oka pedig éppen az volt, hogy számos baloldali vezetésű helyhatóság a válság alatt is növelni akarta az emberek és a vállalkozások helyi adóterheit. Ezt nem lehet megengedni"

- mondta Tállai András. Hozzátette: rendkívüli jogrend van érvényben, és amint a hatályos törvényeket, úgy a helyhatóságok rendeleteit is felülírják az ilyenkor meghozott kormányrendeletek szabályai.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!