2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Gazdaság

Szükségtelen az útépítőket sújtó különadó

Nincs szükség az útépítő cégeket sújtó különadóra, mivel az ágazatban esetlegesen szabálytalanul felhasznált uniós pénzeket más területen felhasználhatja az ország – erről a volt fejlesztési miniszter beszélt Magyarország élőben című műsorunkban.

Németh Lászlóné úgy érvelt, korábban a műszaki szakértők kiválasztását is kifogásolta Brüsszel, viszont az így visszatartott források sem vesztek el. „Lezajlott egy tárgyalás. A tárgyalásnak az lett a vége, hogy ezeknél a projekteknél, most nem szeretnék már százalékot mondani, vagy 5, vagy 10 százalék volt, amit kvázi vissza kellett fizetni az uniónak. De van egy nagyon fontos dolog, amit nagyon szeretnék hangsúlyozni: ez új projektekre felhasználható, amit így mintegy büntetésként az unió elvesztett. Nem elveszett végérvényesen, a pénz az adott projektre nem használható. Ez zajlik most ismét, csak most éppen a betonkeverők ügyében” – fogalmazott az államtitkár.

Tekintse meg a Németh Lászlónéval készült teljes beszélgetést!

Közben a Kehi vizsgálatát kéri az Együtt–PM az útépítési pályázatok ügyében. Pápa Levente szerint a kormány nem tudja megfelelően kezelni a fejlesztési pénzeket, ezért van szükség az ellenőrzési hivatal beavatkozására. Az Együtt–PM elnökségi tagja azt kéri a kormánytól, hogy a hibákat ne hárítsa át a cégekre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!