2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:45

Gazdaság

Szőlőfeldolgozó üzem épült Ordacsehiben

1 milliárd forintból épült borászati üzem Ordacsehiben. A Balatonboglári Borvidéken ez az egyetlen ilyen szőlőfeldolgozásra alkalmas hely, így a környékbeli borászoknak nem kell messzire szállíttatni a leszüretelt gyümölcsöt, hiszen ezentúl helyben is feldolgoztathatják azt. Így jobb minőségű nedű kerül majd a palackokba. A beruházáshoz 464 millió forint támogatást nyert a Balaton Agrár Zrt. az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére meghirdetett pályázaton.

  • Szőlőfeldolgozó üzem épült Ordacsehiben

Hiánypótló beruházás valósult meg Ordacsehiben. Olyan borászati üzemet adtak át amelyben összesen 9 ezer hektoliter mustot tudnak feldolgozni. Ráadásul hűtő vagy fűtő technológiától függetlenül.

A Balaton Agrár Zrt. célja, hogy jobb minőségű nedű kerüljön a palackokba.

Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője a szőlőfeldolgozó szükségességét azzal indokolta, hogy a boglári azon kevés magyarországi borvidékek egyike, ahonnan a megtermelt érték jelentős része, 80 százaléka szőlőként távozik.

Az 1 milliárd forintos összegből 464 millió forint a kormány az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére meghirdetett pályázaton keresztül adott a vállalkozásnak.

Nobilis Márton, élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár elmondta, hogy a fejlesztéssel olyan feldolgozókapacitás jön létre, amellyel a 3461 hektáros Balatonboglári borvidék szőlőtermelői nagyobb hozzáadott érték előállításával nagyobb jövedelemhez juthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!