2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Gazdaság

Szintet lépett hazánkban a kiberbűnözés

Figyelmeztetést adott ki a titkosszolgálat kibervédelmi intézete az Országos Rendőr-főkapitányság nevében kiküldött, káros csatolmányt tartalmazó elektronikus levelek ügyében.

  • Szintet lépett hazánkban a kiberbűnözés

 

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) szakemberei felhívják a netezők figyelmét, hogy a levél egy pdf.iso megnevezésű csatolmányt tartalmaz, ami valójában egy tömörített, futtatható (exe) fájl.

A csatolmány megnyitásával egy Trójai program (Trojan:Win32/Wacatac.C!ml) települ fel a felhasználó számítógépére.

A káros csatolmányú levelek kiszűrése érdekében a Nemzeti Kibervédelmi Intézet az alább indikátorok tiltását / szűrését javasolja.

Egyre csak támadnak a kiberbűnözők

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) riadót fújt, mivel február óta, a koronavírus-járvány európai felerősödésétől kezdve látványosan aktivizálódtak a világhálón a kiberbűnözők.

Fontos tudnivalók és információk

E-mail feladójának IP címe / domain: 95.110.200[.]162 / alicomitalia[.]it

Káros csatolmánnyal kapcsolatos indikátorok: MD5: eaf9064591fbc41ea4f761c0fb0bd5c1

SHA256: 5a36ac00bd4da98cda282ce51a3ecc070a5e37c03154f415016b64735be11a8b

Command-and-control szerver IP: 172.111.188[.]199

Maga a levél egyébként csak első pillantásra tűnik hivatalosnak. A rendőrség soha nem fogalmaz úgy és nem ajánl olyan programot, amint az a kiberbűnöző levelében van. „Üdvözlettel, Reméljük, hogy jóhiszeműen elfogadja ezt a levelet. Meghívjuk önt a rendőrség központjába folyamatos nyomozás céljából. Kérjük olvassa el a mellékelt dokumentumot, és ha szükséges, vegye fel a kapcsolatot az ügyvédjével…”.

A csatolt dokumentumok rejtik a kémprogramot, ami megnyitás esetén azonnal telepíti magát a gépre és célzottan elvégzi a feladatát, adatokat lop és továbbít, esetleg felülír egyes programokat, sőt át is veheti a számítógép feletti irányítást.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Történelmi napnak nevezte a mai napot Ulf Kristersson svéd miniszterelnök, miután az Országgyűlés hétfőn ratifikálta országa NATO-csatlakozását.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Két napra megáll a tömegközlekedés Pécsen + videó

Két napra megáll a tömegközlekedés Pécsen + videó

Nem sikerült megegyezni Pécsett a buszvezetők idei béremeléséről ezert a januári után holnap és holnapután ismét kétnapos munkabeszüntetés lesz a városban. További részletek tudósítónktól, Szilágyi Jenőtől. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!