2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Gazdaság

Szijjártó: Több forrás áll rendelkezésre

A külgazdasági és külügyminiszter szerint több új forrás is rendelkezésre áll, ha nem épül meg a Déli Áramlat gázvezeték.

Szijjártó Péter Magyarország élőben című műsorunkban elmondta, hogy az azeri gáz a Tanap és Tap vezetékeken, vagyis Törökországon keresztül juthat el majd Délkelet-Európába. Elmondta továbbá, hogy Ilham Aliyev, Azerbajdzsán elnöke legutóbbi budapesti látogatásán arról beszélt, hogy készen állnak azokra a tárgyalásokra, melyek tisztázzák, hogyan jutna tovább az azeri gáz Közép-Európába.

„Horvátországgal is már tárgyalásokban vannak, és Horvátországról már csak egy lépés a gáz Magyarországra szállítása. Ehhez azonban különböző technikai és infrastrukturális feltételeket teljesíteni kell, vagyis a két ország közötti gázvezeték összeköttetését alkalmassá kell tenni, hogy ne csak Magyarországról, hanem Horvátországról Magyarországra is lehessen gázt szállítani. Emellett nyilván megnövekszik most a jelentősége a Görögország, Románia, Bulgária és Magyarország közötti tárgyalásoknak gázvezeték-folyosó megépítéséről, megnő a jelentősége a Horvátország által tervezett lng-beruházásnak, és nyilvánvalóan megnövekszik a jelentősége annak, hogy Magyarország és Szlovákia gázvezetékrendszerét összekötöttük” – mondta el a külgazdasági és külügyminiszter a Hír Televízióban.

Oroszország a jelenlegi körülmények között nem tudja megkezdeni a Déli Áramlat gázvezeték tervének megvalósítását – jelentette be hétfőn Ankarában tartott sajtóértekezletén Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!