2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével 03:00

Gazdaság

Szijjártó Péter: Az Ukrán Korrupcióellenes Ügynökség delegációja minél előbb jöjjön el Budapestre

Jó irányba tett lépés, hogy az Ukrán Korrupcióellenes Ügynökség levette az OTP-t a háború nemzetközi szponzorainak listájáról - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

  • Szijjártó Péter: Az Ukrán Korrupcióellenes Ügynökség delegációja minél előbb jöjjön el Budapestre

Szijjártó Péter szerint ezzel az ügynökség nyilvánvalóan elismerte, hogy mind a négy indok, amiért a magyar pénzintézet a feketelistára került, megalapozatlan. A tárcavezető rámutatott: a megalapozatlan vádakat az is jól mutatja, hogy míg az OTP-t az Oroszország meghatározó banki szereplőjének állították be, addig a valóság az, hogy a pénzintézet piaci részesedése mindössze 0,17 század százalék.

Mind a négy ok, amit az ukrán ügynökség megnevezett, az hazug, nevetséges, alaptalan ok volt. Ezért mi azt természetesnek gondoljuk, hogy az OTP-t ezen a listán nem szerepeltetik. Ugyanakkor maga az eljárás komoly aggodalomra ad okot, hogy felették teljesen nevetséges indokok alapján a bankot erre a listára - ez bármikor megtörténhet a jövőben is. Ezért a mai napon azt a kérésünket közöltük Ukrajna budapesti nagykövetével, hogy az Ukrán Korrupcióellenes Ügynökség delegációja minél előbb jöjjön el ide Budapestre, hogy ki tudjunk tárgyalni egy olyan megállapodást, amely garanciát jelent arra, hogy a jövőben ilyen döntés nem születik

- ismertette a tárcavezető. 

A témában kapcsoltuk az Alapjogokért Központ elemzőjét, Koskovics Zoltánt is!

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!