2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Gazdaság

Szijjártó Péter: Az SK Innovation ezer új munkahelyet teremt

Ezer új munkahelyet teremt Komáromban egy dél-koreai vállalat. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: az elektromos járművek akkumulátorait gyártó üzemben 2021 végén kezdődhet el a termelés. A csaknem 240 milliárd forintos beruházáshoz a kormány vissza nem térítendő támogatással járul hozzá: ennek mértékéről még tárgyalnak a befektetőkkel.

Villanyautókba szánt akkumulátorok készülnek majd a dél-koreai SK Innovation gyárában, Komáromban – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten. Az építkezés márciusban kezdődik a csaknem hatvan futballpályányi területen, ezer munkás fog majd a gyárban dolgozni.

„Ennek a beruházásnak az értéke 239 milliárd forint, tehát 239 milliárd forint, természetesen ehhez a beruházáshoz is ad a magyar kormány készpénz-támogatást, ennek a mértékéről jelenleg még tárgyalunk az SK Innovationnel. Amint megvagyunk a megállapodással, természetesen, mint minden más esetben, azonnal be fogjuk jelenteni. Itt kifejezetten nagy hozzáadott értékű termelési tevékenység fog folyni” – hangsúlyozta a tárcavezető.

 

 

 

A termelés legkorábban két év múlva indulhat el. Az SK Innovation megjelenésével Közép- és Kelet-Európában három dél-koreai cég készíthet majd akkumulátorokat elektromos autókba.

 

„Mikor meghirdettük a keleti nyitás stratégiánkat, akkor az egyik legfontosabb célkitűzésünk az az volt, hogy a világgazdaság átalakulásának tempóját diktáló távol-keleti vállalatok Magyarországra tekintsenek elsőként, mint európai beruházási célpont. Ebből a szempontból most egy újabb sikert könyvelhetünk el, ami azonban a magyar emberek sikere, hiszen a magyar emberek munkájának színvonalát és annak elismerését bizonyítja ez a beruházási döntés” – emelte ki Szijjártó Péter.

A külügyminiszter megjegyezte, hogy a most épülő komáromi gyár főként exportra fog gyártani. 

A cégnek van már egy folyamatban lévő beruházása, szintén Komáromban. Az egy 100 milliárd forintos projekt, szintén az elektromobilitáshoz kapcsolódik.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Uniós oltalomban részesült a Madarasi birspálinka

Tizenkettőre emelkedett az uniós oltalmat élvező magyar pálinka elnevezések száma. 2021. szeptember 22.

Gyurcsány 2007-es adóterrorját másolná Karácsony?

Tanulságos történet bicskanyitogató hivatali ügymenetről, hatalmi érzéketlenségről és arról, hogy a baloldali kormányzás idején egészen apró dolgokba is beleszólt a nemzetközi tőke. 2021. szeptember 22.

Az adóhivatal már készül az szja-visszatérítések kifizetésére

Jövő februárban 1,9 millió szülő megkapja az szja-visszatérítést. Ez 600 milliárd forintot jelent. 2021. szeptember 22.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!