2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Gazdaság

Szijjártó: Megdőlt a régi gazdasági dogma

  • Szijjártó: Megdőlt a régi gazdasági dogma

Megdőlt a régi gazdasági dogma, miszerint a tőke csak Nyugatról Keletre áramolhat az olcsó munkaerő miatt – mondta egy japán elektronikai alkatrészgyártó cég péceli üzemének beruházást bejelentő sajtótájékoztatóján a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint sikeresnek értékelhető Magyarország keleti nyitása, ezt igazolják a magas technológiai hozzáadott értékű beruházások.

„Magyarország korábban a keleti nyitás politikáját indította el annak érdekben, hogy minél több Keletről érkező, kifejezetten magas technológiai színvonalat képviselő beruházást tudjunk ide vonzani. Japán ebből a szempontból az egyik legfontosabb fókuszunk. Az idei évben ünnepeljük Japán és Magyarország diplomáciai kapcsolatainak 150. évfordulóját és azt kell, hogy mondjam, hogy a magyar–japán gazdasági kapcsolatok ráéreztek erre és soha ilyen dinamikusak nem voltak, mint jelenleg” – mondta a külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!