2019. február 24.,
vasárnap, Mátyás napja

Szijjártó: Egyre több a magyar befektető

MTI

2018. szeptember 13., csütörtök 18:27, frissítve: csütörtök 18:33

Örvendetes, hogy az országban egyre több a magyar befektető, míg 2016-ban német és amerikai cégek fektettek be legtöbbet Magyarországon, tavaly a németek után már a magyarok voltak a másodikak, az idei év első felében pedig a magyar vállalatok hajtották végre a legtöbb beruházást - mondta Szijjártó Péter csütörtökön Miskolcon, a Spinto Hungária Kft. nagyméretű szerszámokat tervező és gyártó cég új gyárának avatásán.

A magyar befektetők tulajdonában lévő, autóipari beszállító társaság csaknem hatmilliárd forintból felépült üzemének átadásán a külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: a modern ipari forradalmat az autóipar vezényli, diktálja a tempót, Magyarország pedig elmondhatja, hogy az autóipar jelenti gazdaságának gerincoszlopát.

Tavaly az autóipar több mint 8 ezer milliárd forintos termelési értékével minden idők rekordját megdöntötte, és a lendület nem áll meg, az idei év első felében ez az összeg meghaladta a 4400 milliárd forintot - tette hozzá a miniszter.

A Miskolc déli ipari parkjában lévő gyár megépítéséhez a kormány 2,45 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott.