2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Erdély és Románia

Következik:

Európai Híradó 04:00

Gazdaság

Szigorodtak az élelmiszer-jelölés szabályai

Szombattól szigorodnak az élelmiszer-jelölés szabályai. Az erről szóló rendelet szerint a termék csomagolásán vagy a címkéjén jól látható helyen kell elhelyezni a kötelezően előírt információkat, így a megnevezést, az összetevőket, a nettó mennyiséget, illetve a szavatosság idejét.

A nem előrecsomagolt élelmiszerek esetében pedig a csemegepultoknál kell jelezni az élelmiszer allergéntartalmára vonatkozó információkat. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal folyamatosan ellenőrzi majd a mindenkori jelölési előírások teljesülését. A rendelet egyébként még 2011 decemberében lépett hatályba, az élelmiszergyártók azonban három év átmeneti időszakot kaptak az új átállásra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!