2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Gazdaság

Szigorítottak a hitelfelvételen a lakosság pénzügyi védelmének érdekében

Jelentős változások léptek életbe július elsejével. Szigorodtak a hiteligénylés feltételei a lakosság eladósodásának megakadályozása miatt. A boltok egy részében már készpénzfelvételre is lehetőség lesz. A nyaralási szezon kezdetén pedig már az éttermek és turisztikai attrakciók számára is bevezették az adatszolgáltatási kötelezettséget.

  • Szigorítottak a hitelfelvételen a lakosság pénzügyi védelmének érdekében

Számos változás lépett életbe július elsejével. A kormány újabb könnyítő intézkedéseket hozott a lakosság megsegítése érdekében, így mostantól júliustól jogilag lehetővé válik a boltokban az ingyenes készpénzfelvétel. A vásárlók havonta legfeljebb két alkalommal, maximum 40 ezer forintig ingyen lehet felvenni készpénzt.

Szombattól jelentősen, 3000 forintról 1000 forintra csökkent a bankoknak a kötelezően nyújtandó alapszámlák díja. Felpörög a vendéglátás digitalizációja is. Júliustól már az éttermek és turisztikai attrakciók számára is bevezették az NTAK adatszolgáltatási kötelezettséget.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!