2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Gazdaság

Szerdától drágul a benzin

Nyilvánosságra hozták, hogyan változik az üzemanyag ára a hét közepétől Magyarországon. Nincs ok az örömre. Januártól mostanáig nagykereskedelmi szinten a literenkénti benzinár 95, a dízelár pedig 75 forinttal nőtt.

  • Szerdától drágul a benzin

Ahogy az várható volt, tovább emelik az üzemanyag árát Magyarországon a nagykereskedők – derült ki a Holtankoljak friss adatközléséből.

Az üzemanyagár-figyelő blog ugyanis azt írta hétfő délelőtt, hogy a hét közepén 

megint emelkedik a benzin ára bruttó hat forinttal literenként. 

Ennél sokkal jobb hír, hogy a gázolaj nagykereskedelmi ára nem változik. Így az átlagárakat tekintve az alábbiakkal szembesülhetnek szerdától a járműtulajdonosok:

95-ös benzin – 638 Ft/liter,

gázolaj – 648 Ft/liter.

Fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, amelyektől a tényleges kiskereskedelmi árazás jellemzően pár forinttal eltérhet. Pillanatnyilag – és ez tehát kedd éjfélig így is marad – a 95-ös benzin átlagára 631 forint, a gázolajé 648 forint literenként. Lapunk tapasztalatai szerint a jellemző kiskereskedelmi ár a töltőállomásokon ettől elmarad: a benzint 630 forintért, a gázolajat 643 forintért adják. Autópályák mellett viszont nagyjából 50 forinttal drágább az üzemanyag literje.

Hogy a most bejelentett nagykereskedelmi áremelést pontosan hogyan árazzák be szerdától a benzinkutak, az kiderül, mindenesetre az idén eddig, tehát januártól mostanáig nagykereskedelmi szinten

a literenkénti benzinár 95, a dízelár pedig 75 forinttal nőtt,

jóllehet ebből 41 forint a kötelező januári jövedékiadó-emelésre vezethető vissza. Ezt leszámítva 54 és 34 forint plusz figyelhető meg a benzinnél, illetve a dízelnél. A nagyjából 80-90 forint körüli literenkénti drágulás azt jelenti, hogy egy átlagos, 50 literes tankolás 4000-4500 forinttal kerül többe most, mint tavaly decemberben.

 

A teljes cikket a VG.hu oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál – Megvan, mit akar a Nyugat Oroszországtól + videó

Globál – Megvan, mit akar a Nyugat Oroszországtól + videó

Oroszország javát – vagy inkább javait akarja a pénzügyi háttérhatalom, és úgy tűnik kitart emellett az elhatározása mellett még akkor is, ha ezzel az atomháború szélére sodorja a A részletekről beszélt Boros Imre, közgazdász és Bogár László közgazdász a Globalban. Vigyázat a nyugalom megzavarására alkalmas tények hangzanak majd el. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!