2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Szerdától drágul a benzin

Nyilvánosságra hozták, hogyan változik az üzemanyag ára a hét közepétől Magyarországon. Nincs ok az örömre. Januártól mostanáig nagykereskedelmi szinten a literenkénti benzinár 95, a dízelár pedig 75 forinttal nőtt.

  • Szerdától drágul a benzin

Ahogy az várható volt, tovább emelik az üzemanyag árát Magyarországon a nagykereskedők – derült ki a Holtankoljak friss adatközléséből.

Az üzemanyagár-figyelő blog ugyanis azt írta hétfő délelőtt, hogy a hét közepén 

megint emelkedik a benzin ára bruttó hat forinttal literenként. 

Ennél sokkal jobb hír, hogy a gázolaj nagykereskedelmi ára nem változik. Így az átlagárakat tekintve az alábbiakkal szembesülhetnek szerdától a járműtulajdonosok:

95-ös benzin – 638 Ft/liter,

gázolaj – 648 Ft/liter.

Fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, amelyektől a tényleges kiskereskedelmi árazás jellemzően pár forinttal eltérhet. Pillanatnyilag – és ez tehát kedd éjfélig így is marad – a 95-ös benzin átlagára 631 forint, a gázolajé 648 forint literenként. Lapunk tapasztalatai szerint a jellemző kiskereskedelmi ár a töltőállomásokon ettől elmarad: a benzint 630 forintért, a gázolajat 643 forintért adják. Autópályák mellett viszont nagyjából 50 forinttal drágább az üzemanyag literje.

Hogy a most bejelentett nagykereskedelmi áremelést pontosan hogyan árazzák be szerdától a benzinkutak, az kiderül, mindenesetre az idén eddig, tehát januártól mostanáig nagykereskedelmi szinten

a literenkénti benzinár 95, a dízelár pedig 75 forinttal nőtt,

jóllehet ebből 41 forint a kötelező januári jövedékiadó-emelésre vezethető vissza. Ezt leszámítva 54 és 34 forint plusz figyelhető meg a benzinnél, illetve a dízelnél. A nagyjából 80-90 forint körüli literenkénti drágulás azt jelenti, hogy egy átlagos, 50 literes tankolás 4000-4500 forinttal kerül többe most, mint tavaly decemberben.

 

A teljes cikket a VG.hu oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!