2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:45

Gazdaság

Számos élelmiszer ára óriási mértékben csökkent

Ugrásszerűen csökkenni kezdek az élelmiszerárak az elmúlt hetekben. Az áruházláncok egymással versenyezve vezetnek be tartós ár-csökkentést, a vásárlók örömmel fogadják ezeket a lépéseket.

  • Számos élelmiszer ára óriási mértékben csökkent

Hosszú hónapokig újabb és újabb áremelkedésekkel kellett szembesülniük a vásárlóknak, az utóbbi hetekben azonban végre megjelentek az akciós feliratok a boltok polcain.

A vásárlók szerint ugrásszerű a csökkenés, van aki úgy gondolja, hogy csak megállt a drágulás, de abban egyetértés van, hogy jó az irány.

Az egyik legnagyobb hazai üzletlánc kommunikációs igazgatója szerint másfél év folyamatos drágulás után végre trendforduló következett be és az elmúlt másfél hónapban sok beszállító mérsékelni tudott az árain.

Orbán Viktor pénteki Kossuth rádiós interjújában elmondta, hogy az árstopok hasznosak, segítenek az infláció csökkentésében, ugyanakkor mivel ez egy mesterséges beavatkozás a kereskedelem normális folyamataiba, mellékhatásai is vannak. Ezért az a jó, ha ezek az árstopok eltűnnek a rendszerből, és visszatérünk a normális gazdasági helyzethez, amíg azonban az infláció nagyon magas, addig ezt nem lehet megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!