2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Gazdaság

Surányi: Négy évvel ezelőtt kellett volna forintosítani

A forint indokolatlanul gyenge a magyar gazdaság teljesítményéhez képest – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában az MNB korábbi elnöke.

Surányi György szerint a svájci jegybank csütörtöki intézkedése azokban az országokban okozott súlyos hatást, amelyekben magas a frankban felvett hitelek aránya, de Magyarországon a kormány a forintosítással megvédte a devizaadósokat.

– A devizahitelek forintosítását egyértelműen kedvezőnek látom. Egy megjegyzésem lenne – személyesen különösen elégtétel számomra –, hogy négy évvel ezelőtt javasoltam azt, hogy ezt meg kell csinálni. Régen túl lennénk már a devizahiteles problémán, ha akkor hajtjuk végre a forintosítást. De jobb későn, mint soha, és ilyen értelemben örülnünk kell. Azért is jobb lett volna négy évvel ezelőtt, mert akkor még 210 forint volt egy svájci frank, most a konverzió 256 forinton történt, de persze nagyon nagy eredmény, hogy nem 325-ön kell ezt a konverziót megcsinálni – mondta Surányi György.

Tekintse meg a Surányi Györggyel készült teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!