2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

Súlyos hatásai lehetnek az embargós intézkedésnek

180 magyar kamion áll havonta az orosz embargó miatt, de a logisztikai ágazat is veszteségeket szenvedett el.

A Magyar Logisztikai Egyesület elnöke a Hír TV-nek azt mondta: a kisebb cégeknek nem sikerült új fuvarokat találni, ezért van olyan vállalkozás, amely csökkentett kapacitással üzemel, és olyan is, amelyik munka nélkül maradt. „Mindenki gőzerővel keresi a helyettesítő fuvarokat és bár vannak, akik találtak, de ha ez így tartós marad, akkor elképzelhető, hogy jó néhány kamionos cég – főleg a kis- és közepes vállalkozói körből – megsínyli ezt, illetve a kicsik közül tönkre is mennek. Ami nemzetgazdasági szempontból nem egy jelentős tétel, de mindenesetre úgy gondoljuk, hogy a kkv-szektort elég súlyosan érinti ez az embargós intézkedés” – mondta Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke.

Oroszország augusztus 7-én rendelt el importtilalmat az EU-tagországokkal szemben többek közt zöldségekre, gyümölcsökre, valamint baromfi- és tejtermékekre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Miért gondolja Karácsony Gergely, hogy nem kell adót fizetnie?

Miért gondolja Karácsony Gergely, hogy nem kell adót fizetnie?

– Az eddig napvilágot látott adatok a tervezettnél alacsonyabb növekedést és magasabb inflációt vetítenek előre, ami a költségvetést sem hagyja érintetlenül – erről beszélt Varga Mihály a parlament költségvetési bizottságában, amely a tárcavezető éves meghallgatását tartja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!