2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Gazdaság

Súlyos büntetésre számíthatnak a bankok

Legtöbbször közterhek áthárítása állhat a bankok díjemelése mögött – ezt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője mondta Magyarország élőben című műsorunkban.

Binder István kifejtette, azok a pénzintézetek, amelyek nem az infláció vagy más költségek növekedése miatt emelik a díjaikat, súlyos büntetésre számíthatnak. „Egy ilyen felügyeleti vizsgálatnál inkább az derül ki, hogy nem volt emögött infláció, nem volt emögött élőmunkateher-növekedés, hanem mégiscsak inkább interchange díj, csak inkább készpénzfelvétellel vagy tranzakciós illetékkel kapcsolatos dolog. Ha ez kiderül, akkor bizony intézkedünk és szankciót szabunk ki” – fogalmazott az MNB felügyeleti szóvivője.

A Binder Istvánnal készült teljes beszélgetés itt tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Átlagosan havi 6532 forinttal nő a nyugdíj a novemberi kiegészítéssel

Átlagosan havi 6532 forinttal nő a nyugdíj a novemberi kiegészítéssel

Jön a 3,5 százalékos nyugdíjemelés, amit visszamenőlegesen is kifizetnek a nyugdíjasoknak, így 78 ezer forintos többlettel számolhatnak novemberben. A témáról Szalai Piroskát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főreferensét és Kecskés András közgazdászt, a Károli Gáspár Református Egyetem tanárát kérdeztük.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!