2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Sokkal kedvezőbben lehet lakáshitelt felvenni az idei évben + videó

Az új év új kamatplafont is hozott, amely 8,5%-ról 7,3%-ra csökkent. A bankok emiatt 2024-ben kötelesek lesznek jóval kedvezőbb feltételekkel kínálni a lakáshiteleket az igénylőknek.

  • Sokkal kedvezőbben lehet lakáshitelt felvenni az idei évben + videó

Eladó lakások és élénkülő ingatlanpiac. Ezt vetíti előre a kamatplafon csökkenése a lakáshitelek kapcsán 2024-re. A bankok januártól kizárólag 7,3% alatti THM-et kínálhatnak a lakáshitelt igénylőknek.

A kamatplafon mellett a kormány által bevezetett CSOK PLUSZ még kedvezőbbé teszi a lakáshiteleket az idei évtől.

További jó hír, hogy a hitelek egy részénél a hitelfelvételhez szükséges önerő is jelentősen csökken.

A 40 évnél nem idősebbek idéntől 10% önerővel is vásárolhatnak ingatlant, míg korábban ez minimum 20% volt. Tehát az önerő szükséglet a felére csökkent – hangsúlyozta Sándorfi Balázs, Bankmonitor Kft. ügyvezetője

Az infláció jelentősen csökkent az idei évre, így ingatlanpiacon az árak tekintetében sem várható jelentős változás 2024-ben.

Erre az évre én azt gondolom, nem szeretek nagyon jósolni de tudok hogyha nagyon muszáj. Nagyon stagnálni fog elsősorban a piac, ha lesz is emelkedés akkor az egy minimális, pár százalékos lesz éves szinten. Én azt gondolom, hogy nagyon nem fognak lejjebb menni az árak – mondta Gadanecz Zoltán, GDN Ingatlanhálózat tulajdonosa.

Az elemző szerint az utóbbi időben a magyarok inkább óvták a megtakarításaikat, de amint ezek felszabadulnak, újra beindulhat a lakáspiac.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!