2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:55

Gazdaság

Sokkal kedvezőbben lehet lakáshitelt felvenni az idei évben + videó

Az új év új kamatplafont is hozott, amely 8,5%-ról 7,3%-ra csökkent. A bankok emiatt 2024-ben kötelesek lesznek jóval kedvezőbb feltételekkel kínálni a lakáshiteleket az igénylőknek.

  • Sokkal kedvezőbben lehet lakáshitelt felvenni az idei évben + videó

Eladó lakások és élénkülő ingatlanpiac. Ezt vetíti előre a kamatplafon csökkenése a lakáshitelek kapcsán 2024-re. A bankok januártól kizárólag 7,3% alatti THM-et kínálhatnak a lakáshitelt igénylőknek.

A kamatplafon mellett a kormány által bevezetett CSOK PLUSZ még kedvezőbbé teszi a lakáshiteleket az idei évtől.

További jó hír, hogy a hitelek egy részénél a hitelfelvételhez szükséges önerő is jelentősen csökken.

A 40 évnél nem idősebbek idéntől 10% önerővel is vásárolhatnak ingatlant, míg korábban ez minimum 20% volt. Tehát az önerő szükséglet a felére csökkent – hangsúlyozta Sándorfi Balázs, Bankmonitor Kft. ügyvezetője

Az infláció jelentősen csökkent az idei évre, így ingatlanpiacon az árak tekintetében sem várható jelentős változás 2024-ben.

Erre az évre én azt gondolom, nem szeretek nagyon jósolni de tudok hogyha nagyon muszáj. Nagyon stagnálni fog elsősorban a piac, ha lesz is emelkedés akkor az egy minimális, pár százalékos lesz éves szinten. Én azt gondolom, hogy nagyon nem fognak lejjebb menni az árak – mondta Gadanecz Zoltán, GDN Ingatlanhálózat tulajdonosa.

Az elemző szerint az utóbbi időben a magyarok inkább óvták a megtakarításaikat, de amint ezek felszabadulnak, újra beindulhat a lakáspiac.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!