2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Gazdaság

Sok szállásadó még mindig nem kapta meg a pénzét

Még mindig sokan nem kapták meg a pénzüket a Booking-tól. A holland szállásközvetítő cég ugyan megkezdte az utalásokat, többen mégis arról panaszkodnak, hogy az összeg nem érkezett meg. A legtöbben július eleje óta várnak. A Fidesz intézkedéseket kezdeményezett az ügyben.

  • Sok szállásadó még mindig nem kapta meg a pénzét

A Facebookon megalakult Booking-károsultak csoportjában többen is arról számolnak be, hogy még nem kapták meg a pénzüket. A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben pedig sok magyar szállásadó sodródott adósságba.

A világ meghatározó online szállásközvetítő portáljának botránya hetekkel ezelőtt robbant ki. A Magyar Turisztikai Ügynökség adatai szerint több mint 3 ezer magyar szállásadónak tartozott a cég. Azért, hogy a hazai vállalkozók mihamarabb megkaphassák a pénzüket, augusztus elején a magyar hatóságok felszólították a Bookingot, hogy fizessen. Az MTÜ pedig jogsegély szolgálatot indított.

Kedden a Fidesz összehívta a turisztikai albizottságot is, ahol a testület vezetője azt mondta: jelenleg a legfontosabb feladat, hogy a holland cég mindenkit kifizessen, utána azonban olyan jogszabály-módosítások kellenek, amelyek megakadályozzák, hogy ez ismét előfordulhasson.

Szatmáry Kristóf hozzátette: ha a jövő hét elejéig nem történnek meg a kifizetések, akkor tovább folytatják az intézkedéseket, esetleg újabb bizottsági ülést tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó: Egy, az Európai Unióba igyekvő ország két európai uniós tagország energiaellátását is veszélyezteti

Szijjártó: Egy, az Európai Unióba igyekvő ország két európai uniós tagország energiaellátását is veszélyezteti

Érthetetlen és egyben elfogadhatatlan döntés Ukrajna részéről az orosz Lukoil magyarországi kőolajtranzitjának leállítása, és bár hazánk ellátását átmeneti megoldásokkal sikerült stabilizálni, ezek az eszközök már középtávon sem fognak működni, így gyorsan megoldást kell találni - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.
Az extrém hőség miatt már szüretelik a szőlőt Pécsen + videó

Az extrém hőség miatt már szüretelik a szőlőt Pécsen + videó

Az utóbbi hetek nagy melege a szólóültetvényeken is megtette hatását. Kapcsolunk Pécsre kollégánkhoz, Szilágyi Jenőhöz, aki a Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintezet birtokán van. Az apropó pedig az, hogy az országban elsőként itt megkezdődött a szüret.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!