2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Gazdaság

Sikeresen zárult a Mészáros Csoport nyaraltatási programja

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően 574 nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsalád nyaralhatott július közepétől szeptember közepéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels szállodáiban és a Balatontourist kempingjeiben üdülhettek Zalakaroson, Gyulán és a Balaton partján. A program koordinálásában részt vett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Egyszülős Központ is.

  • Sikeresen zárult a Mészáros Csoport nyaraltatási programja

Egyszülős- és nagycsaládosok üdülhettek idén nyáron a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban, a gyulai Hunguest Hotel Erkelben és a Balatontourist füredi, révfülöpi, valamint akali kempingjeinek mobil- és üdülőházaiban. A július közepétől szeptember közepéig tartó időszakban 5-7 napos turnusokban, félpanziós ellátással nyaralhattak a családok.  Az üdültetés 200 millió forintos költségét Mészáros Lőrinc magánvagyonából finanszírozta a cégcsoport jótékonysági programjának keretében. Az ingyenes üdültetést elsősorban a koronavírus járvány ideje alatt nehéz helyzetbe került családok vehették igénybe.

A Hunguest Hotels gyulai és zalakarosi szállodáiban összesen 1079 főt láttak vendégül a 6 napos turnusokban, ebből 176 egyszülős, 103 pedig nagycsalád. A Balatontourist kempingjeiben 295 családot fogadtak, 1198 fő érkezett július 19. és szeptember 13. között, akik 7 napot tölthettek a Balaton parti üdülőhelyeken. A NOE és Egyszülős Központ hozzávetőleg fele-fele arányban töltötte meg a kempingekben rendelkezésre álló férőhelyeket.

A Mészáros Csoport a nagyszabású üdültetési programon túl több formában is segített a koronavírus-járvány idején. – hangsúlyozta dr. Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója. Az MKB Bank Nyrt. áprilisban egymilliárd forintot adományozott az időskorúak tájékoztatásával és védelmével kapcsolatos kormányzati intézkedések elősegítésére. A járvány miatt az anyagi ellehetetlenülés szélére sodródott Hársfalevél Ápolási Intézet és Nyugdíjas Ház működési költségeire 25 millió forintot utalt át a Mészáros Csoporthoz tartozó Fejér B.Á.L. Zrt. A kommunikációs igazgató emlékeztetett: a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti koraszülött intenzív osztálya fogadja az egészséges babák mellett a fertőzésgyanús vagy igazoltan covidos édesanyák koraszülöttjeit is. Utóbbiak ellátására szállítóinkubátort adományozott a Mészáros Csoport. A járványügyi feladatok megoldásához nyújtott segítséget a Balatontourist is, mobilházakat bocsátott a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet rendelkezésére. Emellett az M1 Flotta jóvoltából egy-egy gépjárművel segítette Mészáros Lőrinc Biatorbágy-Herceghalom illetve Felcsút polgárőreinek munkáját, akiknek jelentősen megnőttek a teendőik a koronavírusjárvány miatt.

Az egyszülős- és nagycsaládosok ingyenes üdültetési programját a nagy sikerre való tekintettel jövőre is folytatni kívánja a Mészáros Csoport – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

 

Mészáros Csoport

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!