2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Sikeresen zárult a Mészáros Csoport nyaraltatási programja

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően 574 nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsalád nyaralhatott július közepétől szeptember közepéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels szállodáiban és a Balatontourist kempingjeiben üdülhettek Zalakaroson, Gyulán és a Balaton partján. A program koordinálásában részt vett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Egyszülős Központ is.

  • Sikeresen zárult a Mészáros Csoport nyaraltatási programja

Egyszülős- és nagycsaládosok üdülhettek idén nyáron a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban, a gyulai Hunguest Hotel Erkelben és a Balatontourist füredi, révfülöpi, valamint akali kempingjeinek mobil- és üdülőházaiban. A július közepétől szeptember közepéig tartó időszakban 5-7 napos turnusokban, félpanziós ellátással nyaralhattak a családok.  Az üdültetés 200 millió forintos költségét Mészáros Lőrinc magánvagyonából finanszírozta a cégcsoport jótékonysági programjának keretében. Az ingyenes üdültetést elsősorban a koronavírus járvány ideje alatt nehéz helyzetbe került családok vehették igénybe.

A Hunguest Hotels gyulai és zalakarosi szállodáiban összesen 1079 főt láttak vendégül a 6 napos turnusokban, ebből 176 egyszülős, 103 pedig nagycsalád. A Balatontourist kempingjeiben 295 családot fogadtak, 1198 fő érkezett július 19. és szeptember 13. között, akik 7 napot tölthettek a Balaton parti üdülőhelyeken. A NOE és Egyszülős Központ hozzávetőleg fele-fele arányban töltötte meg a kempingekben rendelkezésre álló férőhelyeket.

A Mészáros Csoport a nagyszabású üdültetési programon túl több formában is segített a koronavírus-járvány idején. – hangsúlyozta dr. Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója. Az MKB Bank Nyrt. áprilisban egymilliárd forintot adományozott az időskorúak tájékoztatásával és védelmével kapcsolatos kormányzati intézkedések elősegítésére. A járvány miatt az anyagi ellehetetlenülés szélére sodródott Hársfalevél Ápolási Intézet és Nyugdíjas Ház működési költségeire 25 millió forintot utalt át a Mészáros Csoporthoz tartozó Fejér B.Á.L. Zrt. A kommunikációs igazgató emlékeztetett: a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti koraszülött intenzív osztálya fogadja az egészséges babák mellett a fertőzésgyanús vagy igazoltan covidos édesanyák koraszülöttjeit is. Utóbbiak ellátására szállítóinkubátort adományozott a Mészáros Csoport. A járványügyi feladatok megoldásához nyújtott segítséget a Balatontourist is, mobilházakat bocsátott a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet rendelkezésére. Emellett az M1 Flotta jóvoltából egy-egy gépjárművel segítette Mészáros Lőrinc Biatorbágy-Herceghalom illetve Felcsút polgárőreinek munkáját, akiknek jelentősen megnőttek a teendőik a koronavírusjárvány miatt.

Az egyszülős- és nagycsaládosok ingyenes üdültetési programját a nagy sikerre való tekintettel jövőre is folytatni kívánja a Mészáros Csoport – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

 

Mészáros Csoport

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!