2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Napi aktuális 00:10

Gazdaság

Sietni kell, ha már februárban ingyenesen szeretné

Hétfőn még lehet kérni az ingyenes készpénzfelvételt – akik leadják a nyilatkozatot, már februártól élhetnek a lehetőséggel. Aki a határidő után nyújtja be igénylését, csak márciustól vehet fel díjmentesen készpénzt az automatából. A bankszövetség adatai szerint eddig több százezren éltek a lehetőséggel.

Nem volt tömeg a Hír TV által kiválasztott bankfiókban az ingyenes készpénzfelvétel igénylésének utolsó napján. Az ügyintézők sem számoltak rohammal, sokan az interneten nyilatkoztak, mások pedig nem éltek a lehetőséggel.

A Magyar Bankszövetség adatai szerint az ügyfelek fele kérvényezte személyesen az ingyenes készpénzfelvételt. „Több százezren már beadták a nyilatkozatot. Aki január 20-áig nem tette még meg a nyilatkozatot, az sincs elkésve. Aki február 20-áig ad le nyilatkozatot, március elsejétől már érvényesen igénybe veheti ezt a kedvezményes szolgáltatást. A nyilatkozatok befogadása folyamatos, tehát minden hónap 20-áig leadott nyilatkozat a következő hónaptól érvényessé teszi az ingyenes szolgáltatást” – jelentette ki Sütő Ágnes szóvivő.

A pénzügyi szakértő azt mondja: egyes számlacsomagok eddig is tartalmaztak ingyenes készpénzfelvételt. „Hogyha a mostani bankszámlánkhoz is jár havi egy-kettő-három teljesen ingyenes készpénzfelvétel lehetőség, akkor nem érdemes ezt még igényelnünk, hiszen csak 150 ezer forintot vehetünk fel, ha regisztrálunk. Az ilyen ügyfeleket a bankok általában megpróbálják lebeszélni vagy elmagyarázni nekik, hogy jobban járnak azzal, ha most ezt nem igénylik” – közölte Gergely Péter, a BankRáció.hu pénzügyi szakértője.

Ha a folyószámlához bankkártya is tartozik, az ügyfél csak az automatákból vehet fel ingyen havonta kétszer, összesen 150 ezer forintot. Akinek nincs bankkártyája, annak értelemszerűen be kell mennie a bankfiókba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!