2023. 10. 01. Vasárnap Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szikla - lángok ölelésében

Következik:

Radar 00:05

Gazdaság

Rómából fokozatosan kitiltják a régi dízel és benzin üzemű járműveket

Egyre több kínai autót helyeznek üzembe Európában, míg a kontinens 5,3 millió autó gyártását vesztette el 2015 óta. Olaszországban is hasonló a tendencia és nehezen indul be az elektromos autók piaca a magas árak miatt. Ennek ellenére a főváros vezetése idén novembertől fokozatosan tiltja ki a régi dízel és benzin üzemű járműveket, ellehetetlenítve ezzel a lakosságot és a vállalkozásokat.

  • Rómából fokozatosan kitiltják a régi dízel és benzin üzemű járműveket

Róma vezetése nem csak a történelmi belvárosból, ha nem a külvárosi zónákból is kitiltaná az Euro 0, 1 ,2 benzines, valamint az Euro 1, 2 , 3 dízelmotoros autókat. Nem kis felháborodást keltve ezzel. A fővárosban így 35 000 autót kellene lecserélni és hamarosan az áruszállító furgonok sem közelíthetik meg a boltokat. Nem beszélve a taxisokról, az autószerelőkről és azokról, akik a gyerekeiket viszik rendszeresen az iskolába.

Az olasz fővárosban a régi autók kitiltása jelenleg 30 000 lakót és 300 000 környékbeli bejárót érint hátrányosan. Nem vonatkozik viszont a főváros állományában lévő tömegközlekedési eszközökre. Akik mégis kocsival akarnak közlekedni, a drága elektromos autó megvásárlása helyett egyre inkább bérlésben gondolkodnak. Már most is minden harmadik új autót bérbeadó cégek jegyeztetnek be.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!