2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Újabb rezsicsökkentést jelentett be Orbán Viktor a VOSZ rendezvényén + videó

Pénteken délután tartották az év egyik legfontosabb üzleti eseményét, a Magyar Vállalkozók Napját. A helyszín Budapest, a Művészetek Palotája volt. Az alkalom fontosságát jelezte, hogy ezúttal Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt.

  • Újabb rezsicsökkentést jelentett be Orbán Viktor a VOSZ rendezvényén + videó

A kormányfő a magyar vállalkozók napja alkalmából tartott eseményen reményét fejezte ki, hogy a vállalkozók sikeresek lesznek és mindebből az ország felemelkedése, vagyis a közhaszon növekedése áll majd elő. Hozzátette: a politikai vezetők felelőssége és munkája, hogy ezt úgy igazgassák össze, hogy a vállalkozók magánsikere az egész ország sikerévé váljon.

"Olyan kormányunk van, amely hisz abban, hogy a dagály minden hajót felemel"

- fogalmazott.

A kormányfő arra is kitért: míg a vállalkozókat a nyereség motiválja, az üzleti tranzakcióktól magánhasznot remélnek, és "ez így van jól, ezt hívják piacnak és magántulajdonnak", ezzel szemben a politika motivációja az, hogy a gazdaság működése a nemzet javára váljon.

Ez akkor is igaz, hogyha ugyanarról az ügyről van szó - jelezte, példaként a budapesti repülőtér visszavételét hozva, ami értékelése szerint a vállalkozónak üzleti ügy, a kormánynak pedig nemzetgazdasági kérdés.

Jön a céges rezsicsökkentés

A Világgazdaság beszámolója szerint Orbán Viktor arról is beszélt, hogy három csapda látszódik most a horizonton: 

  • a hitelezés csapdája,
  • az energiaárak csapdája
  • és fogyasztás csapdája. 

Az energiaárak a lakosság szintjén rendezve vannak, de a vállalkozóknak ez egyúttal terhet jelent, hiszen az egyiket a másik keresztfinanszírozza. Ez szerinte nincs így jól, de nem azzal kell kezelni, hogy növelnék a lakossági árakat. Meg kell találni a módját ennek máshogy. A miniszterelnök ezen a ponton tett bejelentést: 

a kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy 10 eurós árcsökkentést hajt végre a vállalati energiaáraknál. 

A részletek hamarosan ismertté válnak, előzetesen arra lehet tippelni, hogy az ipari villamosenergia egységára csökkenhet ennyivel. Orbán Viktor jelezte, hogy további árcsökkentést akarnak előidézni. A hitelezés csapdája kapcsán azt mondta, hogy egyedül ezt nem tudják elkerülni, mert a kamatszint meghatározása mégiscsak a jegybank és a jegybank elnökének kompetenciája. "A kormány az alacsony kamatok oldalán áll" – húzta alá.

Orbán Viktor miniszterelnök beszéde a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének rendezvényén: 

MTI - Világgazdaság

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!