2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság bolond körei 03:00

Gazdaság

Részvény még nem bukott ekkorát, mint most a Facebook

A lehető legrosszabb pillanatban bizonytalanította el befektetőit a Meta.

  • Részvény még nem bukott ekkorát, mint most a Facebook

Drámai értékvesztést szenvedett csütörtökön a Meta, melyet a nagyközönség Facebook néven ismer. A nagysúlyú részvény közel 25 százalékot zuhant, s így rekordösszeggel, 200 milliárd dollárral csökkent a kapitalizációja. A 241 dollár körüli jegyzés 2020 nyári árszintet jelent. Ráadásul, a technológiai cégekre fókuszáló Nasdaq Composite indexet is magával rántotta, mely 2,6 százalékkal került lejjebb.

Bár a Meta bevételeit és profitját is bő egyharmaddal növelte tavaly, ám ennél többet nyomott a latban, hogy visszaesett a Facebookot napi rendszerességgel használók száma. Igaz nem sokkal, három hónapos időtávon szerény tízmillióval, 1,929 milliárdra, de ez is sokkolóan hatott az előjelváltást eddig legfeljebb hírből ismerő közösségi média-óriásnál.

A lehető legrosszabb pillanatban bizonytalanította el befektetőit a Meta, mert a Fed közelgő kamatemelési ciklusa miatt a piac éppen átértékeli a kilátásokat, s most háttérbe szorulnak a technológiai részvények, melyek a világjárvány alatt a tőzsderali húzópapírjai voltak. 

Most a pénzkezelők olyan ágazatok felé fordulnak, mint az energia szektor és a banki szolgáltatások, amelyek szerintük hasznot húznak a gazdasági fellendülésből és a magasabb hitelfelvételi költségekből. 

Elemzők arra figyelmeztetnek, hogy a Meta puszta mérete miatt is nagy a kockázata annak, hogy a veszteségek a szélesebb piacra nehezednek. Mert a rotáció már elérte a fedezeti alapokat, amelyek most sorra szórják ki a tech részvényeket a portfóliókból. 

Világgazdaság

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Kimutatta a madárinfluenza-vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van - közölte a hivatal kedden közleményben az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!