2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Gazdaság

Rendkívül nagy előnyre tehetne szert a magyar gazdaság

Új árfolyamrendszer bevezetését tartaná célszerűnek Magyarországon a Századvég Gazdaságkutató elnöke. Heim Péter a Hír TV Bruttó című műsorának nyilatkozott arról, hogy a rögzített árfolyamrendszer és a valutatanács felállítása kifejezetten előnyös lenne a magyar gazdaság számára.

A stabil árfolyam ugyanis stabilizálhatná a gazdaságot, és növelhetné a gazdaságpolitika iránti bizalmat, mivel a rögzített árfolyamrendszer egy rendkívül fegyelmezett költségvetési politikát is megkövetel.

„Én ezt már több helyütt felvetettem az elmúlt egy évben, és úgy tudom, hogy nincsen ellene nagyon nagy ellenállás – fogalmazott Heim Péter. – Nyilvánvalóan a politikában van egy félelem, hogy megkötik hosszú távon a kezünket, viszont rövid vagy középtávon rendkívül nagy előnye lenne a magyar gazdaságnak, ezen tekintetben a politikának is. Voltak beszélgetések, és én azt látom, hogy a bátorság még hiányzik a bevezetésre” – tette hozzá a gazdaságkutató elnöke.

További részletek a Bruttóban 19 óra 30 perctől.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Július elsején indul az otthonfelújítási program

Július elsején indul az otthonfelújítási program

Július elsején indul az otthonfelújítási program, hosszabb futamidővel és többféle tevékenységre igényelhető támogatás – közölte az Energiaügyi Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!