2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Rekord közelében az arany árfolyama

Az arany unciánkénti árfolyama 1730 dollár felett jár, a világgazdasági bizonytalanság rekord magas árfolyamot hozhat a BlockBen szakértőinek elemzése szerint.

  • Rekord közelében az arany árfolyama

A cég MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint az arany iránti kereslet annyira megugrott a világméretű koronavírus-járvány kitörése után, hogy márciusban gyakorlatilag elfogytak a vásárolható fizikai aranykészletek. A pandémia miatti óvintézkedések az utánpótlás szállítását is megnehezítették. Svájcban és Olaszországban is zártak be egy időre színitő üzemek, helyzetük áprilisi rendeződéséig heteken át nem szállítottak ügyfeleiknek.

Az unciánkénti árfolyam jelenleg 1730 dollár felett jár,

elemzők a lehetséges forgatókönyvek között említik a rekorddöntést is a következő időszakban.

Az arany unciánkénti ára eddig csak 2011 augusztusában és szeptemberében járt a lélektani 1900 dolláros szintnél.

Bodnár Viktor, a BlockBen vezérigazgatója a közleményben kifejtette: áttörésre számítanak az arany árában, sokan továbbra is ebbe kívánnak menekülni az egyéb piacokból. Hozzátette, hogy a trend nemcsak a fizikai arany, hanem az arany alapú virtuális eszközök piacán is tapasztalható.

A magyar tulajdonú cég 2018-ban kapta meg az év innovatív terméke díjat a szingapúri Crypto Currency Expón, tavaly pedig BlockBenPay nevű innovatív fizetési megoldása bekerült a FinTechShow 10 legizgalmasabb digitális pénzügyi újdonsága közé.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!