2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Híradó 17:00

Gazdaság

Rászorulóknak biztosítanak munkát a komlótermesztésben Kastélydombón

A Somogy megyei Kastélyosdombón első alkalommal takarították be a komlót. A faluban az Ökumenikus Szeretetszolgálat átmeneti otthont működtet. Az ott élők gondozták az ültetvényt. A termést az egyik hazai sörgyár dolgozza fel.

Tíz éve nyitotta meg a családok átmeneti otthonát az ökumenikus szeretetszolgálat Kastélyosdombón. Céljuk, hogy az önhibájukon kívül bajbajutottak olyan foglalkozásokat sajátítsanak el, amelyekkel önálló életet tudnak kezdeni. A komlótermesztés ilyen elfoglaltság lehet. Ebben az egyik sörgyártó cég nyújtott segítséget.

A komlótermesztés mellett állattenyésztéssel foglalkoznak az itt élők, néhány évvel ezelőtt pedig egy sajtkészítő üzemet is létrehoztak. A személyzet 30 fős, ezzel az átmeneti otthon lett a környék legnagyobb foglalkoztatója. A sörgyártó cég pár éven belül szeretné elérni, hogy minden magyar sörük hazai alapanyagból készüljön. Ebben a szakminisztérium is partner, anyagilag ösztönzi a gazdákat arra, hogy minél többen foglalkozzanak komlótermesztéssel.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!