2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Gazdaság

Rajtuk áll a magyar vidék teljesítőképessége

A magyar vidék gazdasága és teljesítőképessége alapvetően a mikro-, kis- és középvállalkozásokon múlik – mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Hajdúdorogon. A Hajdú-Bihar megyei településen a régióban egyedülálló műtrágya-csomagoló üzemet adtak át.

A családi vállalkozás hét új munkahelyet teremtett az üzemmel. „A gyakorlatban ez úgy fog működni, hogy a nagy cégek idehozzák az általuk gyártott műtrágyát, majd ezt kicsomagolva öt-, tíz-, tizenöt kilós kiszerelésben elérhetővé tesszük a kisebb mezőgazdasági termelők számára” – magyarázta Kujbus János, az Agrosector Kft. ügyvezetője.

„Megáldatik ez a ház a Szentlélek malasztjával és a szentelt vízzel való meghintés által…” – Az üzemet a hajdúdorogi megyés püspök szentelte fel. Az avatóünnepségen a fejlesztési minisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy a kis- és közepes vállalkozások több mint kétmillió embernek adnak munkát országszerte.

„A magyar vidék gazdasága, teljesítőképessége alapvetően a mikro-, kis- és középvállalkozásokon múlik. Szerepüket mutatja, hogy már ma is a munkavállalóknak a 73 százalékát a kis- és középvállalkozások foglalkoztatják” – fogalmazott Fónagy János.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára bejelentette: egy-két hónapon belül megjelennek az új uniós pályázatok. A hajdúdorogi cég a 190 millió forintos beruházáshoz 95 millió forint európai uniós forrást nyert.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!