2022. 01. 17. Hétfő Antal, Antónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Gazdaság

Rajtuk áll a magyar vidék teljesítőképessége

A magyar vidék gazdasága és teljesítőképessége alapvetően a mikro-, kis- és középvállalkozásokon múlik – mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Hajdúdorogon. A Hajdú-Bihar megyei településen a régióban egyedülálló műtrágya-csomagoló üzemet adtak át.

A családi vállalkozás hét új munkahelyet teremtett az üzemmel. „A gyakorlatban ez úgy fog működni, hogy a nagy cégek idehozzák az általuk gyártott műtrágyát, majd ezt kicsomagolva öt-, tíz-, tizenöt kilós kiszerelésben elérhetővé tesszük a kisebb mezőgazdasági termelők számára” – magyarázta Kujbus János, az Agrosector Kft. ügyvezetője.

„Megáldatik ez a ház a Szentlélek malasztjával és a szentelt vízzel való meghintés által…” – Az üzemet a hajdúdorogi megyés püspök szentelte fel. Az avatóünnepségen a fejlesztési minisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy a kis- és közepes vállalkozások több mint kétmillió embernek adnak munkát országszerte.

„A magyar vidék gazdasága, teljesítőképessége alapvetően a mikro-, kis- és középvállalkozásokon múlik. Szerepüket mutatja, hogy már ma is a munkavállalóknak a 73 százalékát a kis- és középvállalkozások foglalkoztatják” – fogalmazott Fónagy János.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára bejelentette: egy-két hónapon belül megjelennek az új uniós pályázatok. A hajdúdorogi cég a 190 millió forintos beruházáshoz 95 millió forint európai uniós forrást nyert.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Célpont: Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter!

Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter. Ezúttal a kormánypárt zsidó származású politikusainak számát firtatta. Ugyanakkor a miniszterelnök-jelölt szerint az, hogy számon tartja, hogy a Fideszben mennyi zsidó van, az nem listázás.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!