2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula 03:00

Gazdaság

Putyin: Spekulációs támadások gyengítik a rubelt

Még akkor is csökken a szankciók hatása az orosz gazdaságra, ha a kőolaj ára a 80 dolláros szinten marad – jelentette be az orosz központi bank. Az optimista nyilatkozat azután hangzott el, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök jegybanki intervenciót helyezett kilátásba a rubel védelmére az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) csúcstalálkozóján. Az értekezleten részt vesz az amerikai elnök is, orosz–amerikai csúcstalálkozót azonban nem terveznek.

A piacokon spekulálnak a rubel ellen – ismerte be az orosz elnök a csendes-óceáni gazdasági csúcsértekezleten. Vlagyimir Putyin jegybanki beavatkozást helyezett kilátásba az orosz valuta védelmére. A rubel árfolyama a múlt héten negatív rekordokat döntött, pénteken pedig látványosan ingadozott. A rubel az év eleje óta 30 százalékot veszített értékéből a dollárral szemben. „Nem tervezzük a tőkekivitel korlátozását. Az árfolyam a spekulációk hatására változik, de azt hiszem, hogy ennek hamarosan vége, annak köszönhetően, amit a központi bank tesz a spekulációk kivédésére” – mondta Putyin.

Putyin bejelentését követően a rubel majdnem két százalékkal erősödött a dollárral és az euróval szemben. Az elnöki nyilatkozat után az orosz központi bank helyettes vezetője jelezte, hogy megfelelő határokon belül kívánják tartani az inflációt, és megvédik a lakosságot, valamint a vállalkozásokat a pénzpiaci sokkoktól.

A találkozón felszólalt az amerikai elnök is, aki szintén gazdasági kérdésekről beszélt. Obama ígéretet tett arra, hogy az Egyesült Államok szorosabbra fűzi kapcsolatait a térség országaival. „Egyetlen ország jóléte sem növekedhet mások kárára. De ha együttműködünk és együtt cselekszünk, akkor a gazdasági kapcsolatok erősödése népeink javát szolgálja” – fogalmazott Barack Obama.

Orosz–amerikai csúcstalálkozót nem tartottak a pekingi értekezleten, tárgyalt viszont egymással a kínai elnök és a japán kormányfő, ami áttörésnek számít a két ország viszonyában, amely egy szigetvita miatt mérgesedett el. A kínai sajtójelentések szerint Hszi Csin-ping felszólította Japánt, hogy játsszon konstruktív szerepet a térség békéjének és stabilitásának megteremtésében, amire Abe Sinzó úgy válaszolt, hogy: „Kína békés fejlődése fontos lehetőség Japánnak és a világnak”.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szakértő: Ekkor lesz érdemes használt autót venni

Szakértő: Ekkor lesz érdemes használt autót venni

A Használtautó.hu statisztikái szerint árcsökkenés jelei mutatkoznak a magyar piacon, így három év után újra a vevők kerülhetnek kedvezőbb helyzetbe. Horváth András azt is elárulta, meddig várjunk a kocsivásárlással.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!